Høring om rådgivning af kvinder og par, der overvejer abort

Professor Peter Øhrstrøm
Professor Peter Øhrstrøm

Mandag den 9. marts om eftermiddagen er der offentlig høring i Regionshuset i Aalborg om rådgivning af gravide i Nordjylland.

Baggrunden for høringen er dels det offentliges forpligtelse til rådgivning af gravide, dels at vanskeligt stillede kvinder blandt andet tilbydes rådgivning gennem private organisationer. På høringen vil man belyse og diskutere, hvordan rådgivningen samlet set kan blive et bedre og mere relevant tilbud til gravide, der overvejer abort.

Professor og tidligere medlem af Etisk Råd Peter Øhrstrøm vil holde oplæg om de etiske udfordringer ved støttestamtalerne, og læge Jörg Andresen vil belyse den samtale, der foregår hos praktiserende læger. Blandt de øvrige medvirkende er regionsrådsmedlem Per Larsen og en rådgivningschef hos Mødrehjælpen. Høringen arrangeres af Det Konservative Folkeparti og KristenDemokraterne i Nordjylland.