Præst vil introducere post-konfirmandarbejde

Ilden skal holdes ved lige i de unge, mener sognepræst Carsten Andreassen.
Ilden skal holdes ved lige i de unge, mener sognepræst Carsten Andreassen.

Folkekirken har alt for lidt fokus på de unge efter konfirmationen, mener Carsten Andreassen, som vil indføre et tysk koncept for ungdomsarbejdet.

– Jeg arbejder på at få indført en kæmpe succes fra Tyskland – det, vi i Danmark kalder KUL-kortet, Kirkelig UngdomsLeder-uddannelse. Det er et post-konfirmandarbejde, som vi i (Folke)kirken har alt for lidt fokus på, fortæller sognepræst Carsten Andreassen fra Højby på Fyn. Det handler om Folkekirkens fremtid, mener Carsten Andreassen og fortæller om behovet: – Vi har konfirmanderne indenfor i vore mange dejlige sognegårde, men vi fastholder stort set ingen af dem i kirken!

Godt for unge – og kirken

Kul er noget, som kan flamme op, give varme og holde ilden vedlige. Med KUL-arbejdet kan de unge blive fastholdt i kirken og få styrket deres Gudsforhold. Samtidig får vi uddannet ledere til mange forskellige funktioner i sognet, forklarer sognepræsten. Mange præster oplever, at konfirmationsforberedelsen skubbes til eftermiddagstimerne.

Glødende kul er symbolet for det nye ungdomsarbejde.
Glødende kul er symbolet for det nye ungdomsarbejde.

Her ville det være en fordel, hvis konfirmand-assistenter fra KUL kunne hjælpe med undervisningen. – Min vision er, at Folkekirken fyldes med unge mennesker. Det vil ændre livet i kirken og give os kirkeligt veluddannede og velrustede menighedsrådsmedlemmer fremadrettet, understreger Carsten Andreassen.

KUL-kursusdag

Sognepræsten arrangerer et kursus i maj med besøg fra en kirke i Hannover og fra en nystartet KUL-gruppe i Herning. De tyske og danske KUL’er vil dele erfaringer, og man vil se på mulighederne for at danne et fælles netværk i Danmark. Måske kan KUL fungere som et skole-valgfag. Ifølge den nye reform skal skolerne nemlig prøve at inddrage lokale foreninger og organisationer i et skole-kirke samarbejde. Tyske medlemmer har et populært ID-kort, som giver adgang til rabat på rejsekort, lejre, mm. – Jeg drømmer om at få indført KUL-kortet i Danmark, slutter Carsten Andreassen.