Færøsk par leder ny international kirke i Haderslev

Ugens profil: Marianne og Hargar Hansen
Ugens profil: Marianne og Hargar Hansen

Det meste foregår dog på dansk, fortæller Marianne og Hargar Hansen.

Haderslev Internationale Kirke startede for et år siden, hvor MC Kirken og Haderslev Husmenighed samarbejdede om gadeevangelisation samt offentlige vækkelsesmøder i byens kulturhus – Bispen.
Dette samarbejde fortsatte, og for et halvt år siden blev Marianne og Hargar Hansen velsignet til at lede Haderslev Internationale Kirke.
Marianne og Hargar blev kristne i 2001, da de boede på Færøerne.  Og der har de i flere år været med i kristent arbejde, med evangelisation, samt prædiken, lovsang og rådgivning. For 2½ år siden flyttede de til Haderslev, sammen med deres 6 børn. De følte et kald fra Gud til at flytte til Danmark. De kalder sig hverdagskristne med Jesus og hans ord i centrum, alle dage i ugen. De har oplevet, at Jesus har givet dem nyt liv, og det vil de gerne dele med så mange som muligt.
Ca. 50 samles nu regelmæssigt til møder i Kulturhuset Bispen i Haderslev. Derudover er der hver uge samlinger i mindre grupper og ikke mindst gadeevangelisation.
– Hvad vil Haderslev Internationale Kirke gerne være kendt for?
– Jesus, og Guds kraft til frelse, helbredelse og befrielse for uønsket åndelig aktivitet, svarer Hargar.
– Hvilke forventninger har du?
– Vi har forventninger om, at vi står foran en stor folkevækkelse. Både blandt kristne og blandt folk på gaden.
– Hvorfor hedder det Haderslev Internationale Kirke?
– Møderne foregår på dansk, og hvis der er behov for det, kan der arrangeres oversættelse til andre sprog. Men der er planer om at arrangere månedlige møder i Haderslev for nydanskere i samarbejde med HICM Internationale Kirke i Aabenraa og Kolding.
– Hvad er trosgrundlaget?
– Bibelen er vores trosgrundlag, og derudover kan vi tilslutte os Trosbekendelsen, som lyder i folkekirken og frikirker. Vi er et selvstændigt fællesskab, men har månedlige samlinger med Revival Ministry Danmarks tjenestenetværk, siger Hargar.
Kirken holder en række møder i påsken. Det begynder onsdag den 1. april 2015 kl. 19 på Kulturhuset Bispen i Haderslev.
Her vil nogle, som har oplevet Guds kraft, fortælle om det.
Men allerede kl. 13 går en del på gaden for at invitere tilfældige med til mødet.