Israels ambassade takker landets kristne venner

På den israelske ambassade ses fra venstre Kirsten Nielsen fra mediecenteret UCB, Georg Berthelsen fra ”Operation Ebenezer/Exodus”, Roi Dvir fra ambassaden samt Marianne og Willem Glashouwer fra ”Christians for Israel”.
På den israelske ambassade ses fra venstre Kirsten Nielsen fra mediecenteret UCB, Georg Berthelsen fra ”Operation Ebenezer/Exodus”, Roi Dvir fra ambassaden samt Marianne og Willem Glashouwer fra ”Christians for Israel”.

Ægtepar fra ’Christians for Israel’ besøgte ambassaden og synagogen i Krystalgade.

Marianne og Willem Glashouwer fra ”Christians for Israel” har netop været i Danmark og holdt mange godt besøgte møder om Bibelens syn på Israel. I København besøgte de Israels Ambassade.

På mødet deltog Glashouwers sammen med Georg Berthelsen fra Ebenezer/Exodus Danmark og Kirsten Nielsen fra mediecenteret UCB (United Christian Broadcast) i Danmark.
– Hvor ville det være dejligt, hvis de kristne i Danmark ville udtrykke deres moralske støtte til Israel mere åbent. Fx ved at benytte facebook, eller deltage i den offentlige debat med læserbreve og andre muligheder. Vi er taknemmelige for den støtte, vi får fra jer, sagde viceambassadør Roi Dvir.
Det meget hjertevarme møde varede i mere end en time og vil helt klart betyde en åbning til et godt og bredt samarbejde med ambassaden fremover, vurderer Erik Berthelsen og tilføjer:
– Det er jo ikke hver dag, at ambassaden åbner op og udtrykker taknemmelighed, fordi vi som kristne står sammen med dem.

Er jøder sikre i Danmark?

Efter besøget på ambassaden besøgte gruppen synagogen i Krystalgade. Jonathan Møller Sousa, næstformand i Dansk Zionistforbund fortalte om det chok, der gik igennem det jødiske samfund ovenpå terror-attentatet, hvor Dan Uzan blev henrettet på åben gade.
Lige nu spørger mange jøder sig selv, om det er sikkert at leve i Danmark, eller skal de fraflytte Danmark, sagde Sousa.
Hjalp 150.000 jøder hjem
Willem Glashouwers bog ”Why Israel” udkommer på dansk til sommer på forlaget Scandinavia, oplyser Georg Berthelsen fra Operation Ebenezer/Exodus, der var initiativtager til besøget af Glashouwers.
Operation Ebenezer/Exodus kan næste år fejre sit 25 års jubilæum. Organisationen har afdelinger i næsten 50 lande.
Ved 20 års-jubilæet havde de som kristen organisation været med til at hjælpe mere end 150.000 jøder hjem til Israel, fortæller Georg Berthelsen.