Evangelist Singye blev ramt af jordskælv

Evangelist Dawa Singye midt i det ødelagte Kathmandu.
Evangelist Dawa Singye midt i det ødelagte Kathmandu.

Ca. 600 kristne menes at være dræbt af jordskælvene i forrige uge.

Af Nathalie Edvardsen

Missionsorganisationen Troens Bevis Verdens Evangelisering støtter tilsammen over 1000 indfødte evangelister i 38 lande. 52 af disse er i Nepal, og de fleste er stærkt berørt af jordskælvet den 25. april.

I følge organisationens administrative leder, Glenn Tønnessen i Norge, befinder begge feltlederne sig nu i hovedstaden Kathmandu, hvor de hjælper til med redningsarbejdet, hovedsagelig i kirkerne, under meget vanskelige forhold. Tønnessen fortæller, at der har været daglig kontakt med de to lokale feltledere, Dawa Singye og Sudip Khadka.

Ingen kontakt til evangelist

Khadka meddeler, at han kun har fået kontakt med nogle af de 30 evangelister, han er leder for:
«Nogle har mistet deres hus og deres kirke og har stort behov for telt og tæpper. Flere har mistet alt.
Situationen er uafklaret omkring vores evangelist i Sindhupalchok, som er kraftigst berørt af jordskælvet. Nabopastoren siger, at 200 er døde og mange skadede. Vi ved ikke, om vores evangelist er skadet eller omkommet. Der arbejdes hele tiden med at få kontakt med resten af evangelisterne».
I telefon fra Kathmandu meddeler Singye: «Det betyder meget, at I beder for os og tænker på os. Vi har formået at oprette kontakt med omtrent halvdelen af evangelisterne, som er støttet af Troens Bevis. De fleste er efter forholdene i god behold, men har store materielle behov».

Ramt under gudstjenesten

s.9_Veiene i Kathmandu kopiSingye blev selv skadet i jordskælvet, mens han deltog i en gudstjeneste, da jordskælvet startede.
– Flere kirker blev ødelagt af skælvet. Anslået 600 kristne er døde i Kathmandu og omliggende landsbyer, så vidt jeg ved, meddeler Singye. Det var midt i gudstjenesten lørdag formiddag, da skælvet indtraf, og mange kristne var forsamlede i kirker, som kollapsede.
– Det er nu over en uge siden, at skælvet ramte os, og der er fortsat kaos her. Folk græder. Vi forsøger at normalisere livet her, men lever i konstant frygt for nye skælv. Der er stor panik og angst. Folk bor på gaderne i frygt for nye skælv, men nogen er nu begyndt at trække indendørs. Der er et stort behov for telt og tæpper til dem, som har mistet deres hjem.

SMS-aktion

I 2012 rettede missionsorganisationen fokus mod Sydøstasien, som har nogle af de mest unåede lande i verden. Troens Bevis øgede dengang sit antal af evangelister i Nepal. Organisationen giver i dag støtte til 30 indfødte evangelister i Nepal, foruden 100 evangelister i Himalaya-bjergene, hvoraf 22 befinder sig i Nepal og 14 i Mirik, ved den indisk-nepalesiske grænse.
Forrige uge igangsatte organisationen en SMS-aktion for evangelisterne, som hidtil har indbragt omkring 150 000 kroner.
– Dette vil blive fordelt til vores to feltledere i Nepal og til evangelisterne dér, inkl. deres kirker. Vi opfordrer alle, som kan, til at fortsætte med at give, forklarer Tønnessen.
– Behovene for hjælp er vældig store! Evangelisterne har behov for sko, mad, kontanter og hjælp til at opbygge kirker og deres hjem.
I morgen er planen at tage den 22 timers rejse med bil til Nordindien for bl.a at hente penge, som skal med tilbage til Nepal, afslutter Dawa Singye.