’A Day Of Praise’ har vokseværk

Peter Carlsen er manden bag foreningen ”A Day A Praise”.
Peter Carlsen er manden bag foreningen ”A Day A Praise”.

Den Hillerød-baserede musikfestival A Day Of Praise i september vokser på både koncertantal og forventninger.

En scene bliver til tre – og på dem bliver der spillet 16 forskellige koncerter. Det er det, enhver billetejer kan se frem til, når musikfestivalen A Day Of Praise kører i stilling for anden gang den 19. september i Hillerød.

Bag festivalen står foreningen med samme navn, som er startet af Peter Carlsen. Han er også festivalleder, og han drømmer stort. Sidste år gæstede 350 festivalen, og i år satser Peter på minimum 800 deltagere.
– Jeg håber, at den lige så stille kan få lov at vokse derfra, så vi om nogle år måske kan samles en hel weekend om kristen musik, forklarer han.

– Vi manglede på Sjælland

Peter Carlsen har et kristent bookingbureau og har rejst til kristne festivaler i hele Skandinavien.
– Vi manglede noget på Sjælland. Jylland har Åfestival og Glow, men på Sjælland skete der ikke rigtig noget af den slags, forklarer Peter, som lægger vægt på, at festivalen er tværkirkelig – noget som også kan ses på den brede vifte af kirkelige sponsorer, som står bag.
Han forklarer, at festivalen ligger på Nordsjælland, fordi der er mange kristne, men ikke så mange arrangementer som i København. Desuden har foreningen fået sponsoreret brugen af Johannesskolen, hvor festivalen foregår, til lejligheden.

Noget for enhver smag

De 16 koncerter har vidt forskellige genrer og målgrupper. Nogle foregår på hovedscenen, hvor der er plads til 1100 publikummer, mens andre bruger den mindre Caféscene, som sammen med børnescenen er helt nye tiltag. Festivalen har bevidst ikke et helt stort hovednavn – både for at holde billetprisen nede og for at dyrke bredden og variationen.
– Vi ønsker at levere et bredt udsnit af bands, så der er noget for enhver smag. Bandsene har alle sammen høj kvalitet og noget på hjerte. For mig er det vigtigt, at den kristne musik på A Day Of Praise har noget at bibringe – og at folk kan lide musikken, forklarer Peter Carlsen.

Et mægtigt evangelisationsredskab

Ud over at have opgraderet indholdet af festivalen er foreningen også gået meget bredere ud med markedsføringen og har blandt andet sendt materiale til alle folkekirker i området.
– Visionen bag arrangementet er kærlighed til Kristus og til musikken. Jeg tror, at musikken har en hel særlig mulighed for at nå moderne mennesker og er et mægtigt evangelisationsredskab, fordi ånden i musikken på en særlig måde kan åbne menneskers hjerter.

Håber på inviterede venner

Han glæder sig meget til den 19. september:
– Når dagen kommer, har jeg jo næsten været i gang med arbejdet et helt år. Så jeg glæder mig til at se det lykkes og se en masse mennesker blive glade – og så håber jeg, at de kristne deltagere inviterer deres ikke-troende venner med.
For mere information gå til adop.dk.

Jesus Loves Electro er ikke hovednavnet til A Day Of Praise, for sådan et er der ikke. Men det norske band præsenterer deres del af festivalens alsidighed med deres electro-inspirerede kristne musik.
Jesus Loves Electro er ikke hovednavnet til A Day Of Praise, for sådan et er der ikke. Men det norske band præsenterer deres del af festivalens
alsidighed med deres electro-inspirerede kristne musik.

Kunstnere på ’Day of Praise’

På Store Scene:
Jesus loves electro (NO) – Electro
Hillsong Worship Team (DK) – Lovsang
Ignite (DK)
– Lovsang
Twelve 24 (UK) – Hiphop/Dance/pop
Elo (DK) – Singer/Songwriter
Good Friday (DK) – Punkrock
Nor:lyd (DK) – Pop/rock/lovsang
Beraka (DK) – Lovsang


Artiklen fortsætter efter annoncen:På Caféscenen:
Libby Redman (UK), Amie Aitken (UK), Steph Mcleod (UK), Terése Crona med venner (SE), Amalie Skriver (DK), Tobias Samuel Hørup (DK), Maria Kofod Larsen (DK).
På Børnescenen: Hans Jørn Østerby (DK), Christian&KO (DK), LM kids (DK).