Paven kræver bæredygtig indsats for klimaet og verdens fattige

Paven understreger i en ny rundskrivelse, at klimaforandringerne rammer de fattigste i verden hårdest. Han opfordrer både politikere og enkeltpersoner til at ændre livsstil, skriver Jann Sjursen fra Caritas Danmark.
Pave Frans I, som er meget optaget af ansvaret for de fattige i verden, udfordrer i sin rundskrivelse, Laudato Si’ (”Lovet være du”), til både økonomisk og økologisk omstilling samt universel solidaritet.
Det er lige præcis det, verden har brug for, mener Jann Sjursen, der er generalsekretær for Caritas Danmark, Den katolske Kirkes humanitære organisation. Han hæfter sig ved pavens understregning af, at skaberværket er et fælles gode med værdi i sig selv, ikke bare ressourcer, som mennesker kan udnytte i deres grådighed.