Superligaspillere indviede kunstgræsbane på SE

Michael Almebäck og Robin Söder fra Esbjerg FB klippede snoren til kunstgræsbanen.
Michael Almebäck og Robin Söder fra Esbjerg FB klippede snoren til kunstgræsbanen.

To svenske superligaspillere indviede den nye kunstgræsbane på Sydvestjyllands Efterskole.

Superligaspillerne Michael Almebäck og Robin Söder fra Esbjerg FB klippede snoren, da det nye kunstgræsanlæg på Sydvestjyllands Efterskole blev indviet.

De to superligaspillere, der tidligere har spillet i udenlandske klubber som Club Brügge og IFK Gøteborg deltog også i den efterfølgende straffesparkskonkurrence, men det var en af skolens elever, Torbjørn Nielsen, der vandt førstepræmien på 2 biografbilletter.

 I straffesparkkonkurrencen måtte superligaspillerne fra Esbjerg se sig slået af en af skolens elever.
I straffesparkkonkurrencen måtte superligaspillerne fra Esbjerg se sig slået af en af skolens elever.
3575 m2 kunstgræs

Forstander Leif Kruse siger om kunstgræsbanen:
– Skolen er stolt af nu at råde over 3575 m2 lækkert kunstgræs af højeste kvalitet – anlægget er leveret af kunstgræsfirmaet NKI, som fx også står bag banen i Farum Park. Selve fodboldanlægget er på 65×55 meter med hegn og lysmaster til den mørke tid. Banen supplerer skolens mini-arena – en 24×12 meter kunstgræsbane med bander, der ligger umiddelbart ved siden af.

Til idræt året rundt

Kunstgræsbanen dækker et stort behov for udendørsidræt på efterskolen hele året rundt – ikke mindst til skolens mange fodboldspillere. Samtidigt frigør den også delvist hallen i vinterperioden, og banen kan bruges på idrætslinjen, til ultimate og flagfootball – og naturligvis i fritiden.
Derudover kan det komme på tale at leje banen ud til interesserede i lokalområdet. Banen er et træningsanlæg, der ca. svarer til en 8-mands bane, og den er bygget ovenpå den eksisterende grusbane, der blev anlagt i 2011, slutter forstander Leif Kruse.