Anne og Nathalie samler ind til ”jernbanebørn”

Aktiv Missions lokale samarbejdspartner ASSI rækker ud til de forladte børn på otte forskellige jernbanestationer i det nordlige Indien.
Aktiv Missions lokale samarbejdspartner ASSI rækker ud til de forladte børn på otte forskellige jernbanestationer i det nordlige Indien.

To danske piger kom hjem fra Indien og startede med det samme en indsamling til nye lokaler til et børnehjem for efterladte børn på landets banegårde. Mød pigerne på SommerOase i Odder den 11.-18. juli.

På Indiens jernbanestationer kæmper tusindvis af børn helt ned til treårsalderen for at overleve. Nogle er smidt ud hjemmefra, andre er bogstaveligt talt smidt af toget. De overlever ved at tigge, stjæle, samle skrald, og nogle af de ældste børn prostituerer sig for at få penge.

Nu får de uventet hjælp fra to danske unge.
Anne Hoyng Alstrup og Nathalie Bach fra Karlslunde Strandkirke samler ind til et bedre børnehjem for de forladte jernbanebørn i storbyen Varanasi. De startede indsamlingen umiddelbart efter, de kom hjem fra en rejse til Indien sidste efterår. Nu udstiller de på SommerOase ved Rudehøj Efterskole i Odder den 11. – 18. juni, hvor de appellerer til deltagernes offervilje.
– Vi samler ind til børnehjemmet i Varanasi og vil samtidig fortælle danske unge, at det er muligt at sætte sig selv til side og skinne på omverdenen med Jesu kærlighed, fortæller Nathalie. – Jeg tror, vi kan få de unge til at kigge op fra iPhonen og søge en højere mening med tilværelsen, smiler hun.
På SommerOase kan besøgende i Café Backstage dufte indiske krydderier, smage indisk præget mad og måske selv prøve at sove i en papkasse, som mange af Indiens ”jernbanebørn” må gøre det hver eneste nat.

Nathalie Bach i Indien med en af gadens drenge.
Nathalie Bach i Indien med en af gadens drenge.
Søgte trøst i lim

Anna og Nathalie fortæller om Aktiv Missions indsats for at hjælpe de mange jernbanebørn, der bliver misbrugt og derfor søger trøst ved at bruge stoffer eller sniffe lim.
– Jeg snakkede med en lille dreng, som sniffede lim og viste mig, hvordan han kunne plombere en flaske med beskidt vand og sælge den som frisk kildevand. Det var svært at være vidne til uden at kunne sige stop, fortæller Anna.
Men nu har børnene alligevel en chance for et nyt liv. Aktiv Missions lokale samarbejdspartner ASSI rækker ud til de forladte børn på otte forskellige jernbanestationer i det nordlige Indien. De tilbyder børnene at få gratis mad, lægehjælp og undervisning og komme på et børnehjem.