Dansk gospel-pionér 60 år

s2_Peter SteinvigDen 20. juli kunne Peter Steinvig fejre sin 60 års fødselsdag.
Musikken har altid haft en stor betydning for Peter Steinvig. Han har lige siden de tidlige drengeår sunget i Københavns Drengekor/Sankt Annæ Gymnasium, hvorfra han blev student i 1974. Peter Steinvig tog præliminær organisteksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1982 og kirkemusikalsk diplomeksamen samme sted i 1986. Han har desuden studeret i Paris og ved Duke University, North Carolina, USA og har en bachelor i både fransk og musikvidenskab ved Københavns Universitet.
Peter Steinvig var ansat som organist i Jerusalemskirken (Metodistkirken i København) fra 1974-1978, derefter i Sengeløse Kirke og siden 1983 i Karlslunde Strandkirke.
Det er dog gospelmusikken, Peter er kendt for. Som ganske ung startede han gospelkoret Kefas, som her i 2015 kan fejre 40 års jubilæum. Han er også leder af gospelkorene ”Saints & Sinners” i Gladsaxe samt ”Grace” i Karlslunde. I 1991 arrangerede Peter Steinvig den første store gospelfestival med amerikanske instruktører i Danmark, og i over 20 år stod han i spidsen for Copenhagen Gospel Festival. I en årrække afsluttedes festivalen med fyldte huse i Cirkusbygningen eller Tivolis koncertsal.
Peter Steinvig har også holdt utallige koncerter samt gospel-workshops i en række europæiske lande samt foretaget flere turnéer i sorte kirker både i USA og England i samarbejde med nogle af de allerstørste navne indenfor gospel: Edwin Hawkins (Oh Happy Day), Andrae Crouch, Richard Smallwood, Jessy Dixon m.fl.
Privat er Peter Steinvig gift med Anette og far til 5 børn. Han bor på ”Dalsgård” i landsbyen Ørsted (ml. Viby Sj. og Havdrup), hvor han udlever sin drengedrøm som (fritids-)landmand.