Hvordan forsvarer man troen på Gud?

Kurt Johan Majgaard
Enebærparken 162
6000 Kolding

Mange har sikkert hørt dem, eller stået ansigt til ansigt med dem, disse vrede mennesker der med videnskaben i hånd påpeger, at det er dårskab at tro på Gud og det budskab, Kristus har givet. Jeg stod pludselig ansigt til ansigt med sådan en krabat, og påtrængenheden i hans mærkelige budskab væltede mig lidt over ende. Jeg tror ikke, jeg fik svaret ordentligt. Udbruddet kom bag på mig og fandt mig for en sjælden gangs skyld mundlam. Nu er jeg bedre rustet, og når spørgsmålet bliver stillet: Hvorfor tro på Gud, så er mit svar dette:
Man kan ikke forklare kærlighed med logik, for kærlighed er en følelse udenfor logik og fornuft. Og det er min kærlighed til Gud, der får mig til at tro.
Så burde svaret og spørgsmålet være færdig-debatteret, men som regel er der mere, for der findes mennesker, der er overbevist om, at kun logik og fornuft har værdi – altså alt hvad der kan tælles, måles og vejes – og at alt kan forklares ud fra logik og fornuft. Og alt andet, der ikke kan tælles, måles og vejes, er ikke logik eller fornuft og har derfor ingen værdi.
Følelser og ånd kan ikke måles, vejes eller tælles og har derfor i logikkens og fornuftens verden ingen værdi. Gud er ånd, men har ingen værdi, menneskets egen ånd har ligeledes ingen værdi. Din egen kærlighed har i logikkens og fornuftens verden ingen værdi. Alt du kan føle, tænke og tro er totalt værdiløst, du kunne lige så godt…
Men Gud elsker mennesket så meget, at han lod Jesus af Nazareth sømme fast til et træ og dø, for at du – hvis du tror på ham – skal have dine synder tilgivet…. Men, hvis du kun tror på logik og fornuft, ja så tror du vel at det ikke har betydning for dig og dem du holder af… Jeg tror ikke, det ændre noget, men nu har jeg da forberedt et svar.