Kristne skaber hjerterum i Svendborg

Poul Henning Krog fik visionen om Hjerterum i Svendborg. Han er til daglig læge og deltidspræst.
Poul Henning Krog fik visionen om Hjerterum i Svendborg. Han er til daglig læge og deltidspræst.

Ny udstillingsbygning åbner på lørdag med mange udstillere og tid til at snakke med nogen.

Pinsekirken i Svendborg åbner en ny forening med navnet Hjerterum, som både fysisk og åndeligt skal være for alle – uanset tro og tilhørsforhold.

Der ligger store visioner til grund, når Pinsekirkens nye forening Hjerterum slår dørene op for sine første gæster lørdag den 22. august.
Adressen er Vestergade 32, og stedet er en kombination af café, second-hand, gaveideer, kreativt værksted, samtaler og kurser.
Hjerterums åbningsdag den 22. august bliver kl. 13 indledt med en tale ved Svendborgs viceborgmester Henrik Nielsen. Der vil blive serveret lidt lækkert, og der vil være tombola og musik ved afroamerikaneren Gregory Boyd på pladsen udenfor, inden viceborgmesteren officielt klipper snoren, og der inviteres til rundvisning i de nyrenoverede lokaler.

Hjerterum for alle

– Selve navnet Hjerterum indikerer, at her mødes alle ligeværdigt som gaver til hinanden – og der er altid plads til alle, fortæller initiativtageren Poul Henning Krog.
Poul Henning Krog arbejder som læge på Slusen i Oksbøl hver tirsdag og er præst i Pinsekirken i Svendborg ugens resterende dage. Pinsekirken har i nogle år ejet bygningen i Vestergade, hvor Aldi lå i sin tid.

Syn fra Gud

En del af bygningen er omdannet til boliger og kontor, men store lokaler har længe stået ubrugte hen.
– Uden liv, fortæller præsten, der i foråret 2014 en morgen fik et syn fra Gud, hvor et gammelt TV ligesom blev rullet ind foran ham, skærmen sort, fornemmelsen håbløs – et billede, som han forbandt med Vestergade 32.
– Men så skete miraklet, billede på billede rullede hen over skærmen, fortæller han om det syn – eller den vision – der gennem de følgende måneder gradvis blev endnu klarere.
– Nye samarbejdspartnere lukkede overraskende op for samarbejde, så det er med stor taknemmelighed, Hjerterum nu er blevet en realitet.

Til ånd, sjæl og legeme

Åbningstiderne er mandag, onsdag og torsdag fra 11-17 og om lørdagen fra 10-14. Der er indtil videre 20 frivillige medarbejdere, tilsammen lægger de 100 ugentlige arbejdstimer i foreningen.
– Vi har indrettet os som en slags globolokal livsstilsmesse, smiler Poul Henning Krog, mens han viser rundt i det største af de endnu ikke helt færdigindrettede lokaler.
– Det handler jo både om noget globalt og noget lokalt. Både det enkelte menneske, fællesskabet her – og det vi kan bidrage med ude iverden.
I bedste Søren Kierkegaards stil vil vi gerne møde mennesket, hvor det er, og give noget til både ånd, sjæl og legeme. Mødet mellem mennesker handler om, at vi bytter gaver – vi får, og vi giver. Alle mennesker har godt af både at give og at modtage, og denne livsstil vil vi helt konkret og praktisk gerne selv leve og opmuntre til, forklarer Poul Henning Krog.
Legemet kan man i hvert fald få næret i cafeen med en kop kaffe og et stykke kage – sortimentet udvides senere med sandwich mm. Man zigzagger sig gennem lokalet til forskellige temaer – præsentationer af seriøse nødhjælpsorganisationer, kristne bøger, en 55 tommer skærm, der viser KKR-TV – den kristne TV-kanal. Man kan købe genbrugstøj, hvoraf udvalgte stykker er specialmærket, så man ved, når man køber det, at hele købsprisen går ubeskåret til et land og en sag. Enten til Nepal, Burma, Afghanistan, Irak eller Syrien.
I Hjerterums kreative værksted er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan udfolde sig med, og resultaterne sælges også i butikken til gavn for nødhjælp. Alle indtægter fra salget går videre til gode formål i ind- og udland.

Lyttekorps og kurser

Poul Henning Krog har sammensat et lyttekorps af frivillige fra Pinsekirken – deriblandt ham selv – der gratis stiller sig til rådighed, hvis nogen skulle have brug for en snak eller et par lyttende øren.
Medlemmerne af lyttekorpset er klædt på til opgaven gennem egen profession og gennem fællestræning. Hvis man ønsker at blive bedt for eller sammen med, er der også mulighed for det. Men det er den, der søger samtalen, der sætter overskriften for den.
Løbende vil der blive afholdt kurser, blandt andet kurser for par med fokus på at gøre gode parforhold bedre.
– Det er klart, at Hjerterums grundlag er den kristne tro, men alle uanset tro er velkomne. Vi håber, folk kan mærke hjertet bag foreningen, siger Poul Henning Krog.
Udfordringen er med som en af udstillerne i Svendborg, hvor man håber at gøre avisen kendt for nye læsere – ikke mindst udenfor det kirkelige landskab.
ACH+Henri.


Artiklen fortsætter efter annoncen: