Ny café og butik i Udfordringens lokaler

Kongeligt besøg falder sammen med åbningen af den nye butik, som vil lægge vægt på ikke-okkult helsekost og israelske naturprodukter.

Mette Østergaard har lejet sig ind i en del af det tidligere posthus i Jernbanegade, hvor Udfordringen også bor.
Mette Østergaard har lejet sig ind i en del af det tidligere posthus i Jernbanegade, hvor Udfordringen også bor.

Mette Østergaard er enlig mor til to små søde piger, Julie og Sofia. Fredag åbner hun en helsebutik og café i Udfordringens bygning i Christiansfeld.

– Jeg kalder butik og café for Morgenstjernen, fordi den jo er et kendt symbol i Christiansfeld, hvor vi også kender den i form af adventsstjernen, fortæller Mette.
Idéen til en helsebutik opstod, da en anden butik lukkede. Og Mette havde for år tilbage fået en vision om at drive en sådan butik. Nu faldt tingene pludselig på plads sammen med Udfordringen, hvor hun har lejet sig ind i lejlighed og butik.
Mette er uddannet som cand. merc. og har tidligere arbejdet som bl.a. ejendomssælger i Spanien, bagerjomfru og afdelingsleder på en chokoladefabrik. Hun også været udviklingschef en kortere periode ved postvæsnet i Herning.

Piskesmæld og ulykke

– Jeg havde imidlertid fået et piskesmæld fra svømning i Spanien, som plagede mig, og nu var jeg så uheldig at få en ny alvorlig skade. Stigen gled væk under mig en frostdag, mens jeg malede gavlen på Vork skole, som vi havde købt.
Jeg flækkede en hæl og ødelagde hofte og bækken, så jeg herefter havde ondt i lænd og ryg.
Jeg forsøgte forgæves at få hjælp både gennem det offentlige sygehussystem og det alternative. Intet hjalp for alvor, og jeg havde altid smerter, husker Mette.

Helbredt på et øjeblik

– En dag lokkede en veninde mig med til et møde i Kolding med den afrikansk prædikant Ndifon. Jeg var ateist og meget skeptisk. Men jeg blev på et øjeblik helbredt, og fra dét sekund troede jeg på Gud! griner Mette.
Hun måtte senere igennem en vanskelig tid med skilsmisse, og hun fik kronisk trætheds-syndrom, men også det er hun nu blevet helbredt for. Og nu er hun altså frisk på at åbne en helsebutik og café.

Tid til en snak

– Jeg selv og mine frivillige hjælpere er indstillet på, at vi ikke blot skal sælge varer, men også have tid til at give råd og snakke med folk.
Det er også umuligt at have alle helsevarer hjemme. Så vi begynder med et mindre lager og bygger det så op efter kundernes behov. Men det er vigtigt for mig, at vi ikke sælger noget okkult, som jeg ikke kan stå inde for.
På samme måde vil caféen i starten ikke have det store udvalg, men efterhånden vil vi tilbyde et større menukort, håber Mette, der normalt vil holde åbent fra 10-17. Byen har efter verdensarv-udnævnelsen oplevet en fordobling af turister.