Norsk Åbne Døre: Kristne kan få minister til at hjælpe forfulgte

Åpne Dører opfordrer kristne til at underskrive et færdigskrevet brev til Norges udenrigsminister Børge Brende, for at få ham til at hjælpe udsatte minoriteter i Syrien og Irak.
– Vi vil rigtig gerne opmuntre kristne organisationer, menigheder og enkeltpersoner til at sende dette brev til udenrigsministeren og udenrigskomiteen, som en påmindelse, siger faglig leder i Åpne Dører, Stig Magne Heitmann, ifølge KPK.
Brevet indeholder en opfordring til udenrigsminister Børge Brende, Stortingets udenrigskomite og andre norske politikere.
Lignende breve bliver sendt til udenrigsministre og udviklingsministre i mange vestlige lande, hvor Åbne Døre arbejder. Baggrunden for aktionen er indstændig bøn om hjælp fra Åbne Døres netværk i de aktuelle områder.
Brevet til myndighederne indeholder otte punkter, formuleret efter de lokale kristnes ønsker. De ønsker bl.a. mere humanitær hjælp og hjælp til uddannelse af børn, som bor udenfor flygtningelejrene. Et af punkterne handler om, hvordan man kan hindre yderligere vold fra terroristerne i Islamisk Stat.