Ungt nytår i mission

- Kan man komme ind i det nye år på en bedre måde end ved lovsang og bøn til Gud sammen med 2800 andre mennesker fra hele verden? Det var oplevelsen, jeg fik lov til at have på Mission-net i 2013/14, siger Daniel Lanting.
– Kan man komme ind i det nye år på en bedre måde end ved lovsang og bøn til Gud sammen med 2800 andre mennesker fra hele verden? Det var oplevelsen, jeg fik lov til at have på Mission-net i 2013/14, siger Daniel Lanting.

Mission-net holder igen stor international konference i juleferien i Tyskland.

Over 3000 unge kristne fra mere end 50 forskellige lande samles i Tyskland over nytåret til den fjerde Mission-Net kongres i Offenburg.

Teamet bag Mission-Net modtager stadig feedback og tankevækkende vidnesbyrd fra deltagere på forrige kongres. Den næste store missionkongres foregår fra den 28. december til 2. januar. Her forventes godt 3000 unge 16-30-årige fra over 50 forskellige lande at mødes til den fjerde Mission-Net kongres i Offenburg i Sydtyskland.

Connected – med Gud og hinanden

Temaet for dette års kongres er ”Connected” og handler om vores forbindelse til Gud, til verden og til hinanden. Eventet er ved at tage form, mens tilmeldinger tikker ind fra forskellige steder i Europa. Indtil videre er Tyskland, Schweiz og Portugal i front med flest tilmeldte. Også fra Danmark forventes det, at en god flok unge tager afsted.
Deltagere tilmelder sig via den nye hjemmeside, hvor man også kan tilmelde sig som frivillig og selvfølgelig snuse til det spændende program.
I tråd med hovedtemaet Connected vil deltagerne få mulighed for at grave ned i Paulus’ brev til Efeserne gennem formiddagsbibeltimerne, som ledes af Tor Erling Fagermoen fra Norge. Han forventes iøvrigt snart at overtage titlen som Europæisk direktør for IFES (International Fellowship of Evangelical Students), det internationale evangeliske studenterforbund.
I samarbejde med det internationale Evangelisk Alliance ønsker Mission-Net at eliminere ”Bibel-fattigdom” og vil fokusere på bibelske tekster via en induktiv metode, som anvendes hver morgen i snakkene i de såkaldte ”Family Groups”.

Mission på mange måder

Programmet for aftenmøderne på hovedscenen byder på talere som Greg Livingston (UK), Rafal Piekarski (Polen), Artur Krasniqi (Kosovo) og Connie Duarte (Portugal). Disse talere vil dele budskaber om, hvordan Jesus levede en missional livsstil, og de brænder selv for europæiske unge. Der vil også være inspiration at hente fra bl.a. den dygtige spanske mimer Carlos Martinez.
Af andre trækplastre på kongressen kan nævnes Global Market, en stor farverig messeudstilling med missionsforeninger, som arbejder i alle hjørner af verden, et lang række inspirerende og interessante seminarer og workshops.
Der vil også være mulighed for at møde byens beboere gennem et aktivt outreach i Offenburgs centrum i samarbejde med de lokale kirker. Også på den måde kan man udleve kongressens tema og skabe relationer og interkulturelle venskaber med mennesker fra hele Europa.
Hovedformået med den voksende Mission-Net bevægelse er at motivere og opmuntre unge europæere til et liv i mission. Kongressen, som finder sted hvertandet år, skal give unge voksne nye perspektiver og hjælpe dem til at erfare og forstå, hvad interkulturel mission handler om.

Hvem står bag?

Paraplyorganisationerne bag bevægelsen er Europæisk Evangelisk Alliance (EEA) og Europæisk Evangelisk Missionærforening (EEMA).
Mere information om kongressen kan findes på Mission-Nets hjemmeside www.mission-net.org, og på Facebooksiden Mission-Net Danmark.

Vennerne Daniel Lanting og Daniel Munk fra Sønderjylland deltog i Mission-Net i Offenburg i nytåret 2013/14.
Vennerne Daniel Lanting og Daniel Munk fra Sønderjylland deltog i Mission-Net i Offenburg i nytåret 2013/14.

Daniel Munk fortæller:
”Jeg bor i Aabenraa, Sønderjylland, jeg er 21 år gammel og skal til at begynde på mit 2. sabbatsår.
Det skal primært bruges på at rejse.
Mission-net 13/14 gav mig utroligt meget. Det viste mig en masse måder, mission kan udføres på, hvordan vi kan sprede evangeliet.
Jeg blev blev glad og opmuntret ved at møde mange andre unge kristne fra hele verden.
Specielt det at høre hvordan det er at være kristen i andre lande, er meget givende! Folk ville gerne snakke, så det var nemt at komme i kontakt med de andre.
Jeg har selv, næsten to år efter, stadig kontakt med nogle af de mennesker, jeg mødte på Mission-net.
Og så er det også en super fed chance for at holde et super fedt nytår med fest og farver!
– Vi ses på Mission-Net 15/16!”