Aktivitetspris til mandeklub

Haile Andemichael, tidl. professionel fodboldspiller fra Eritrea, Paul Martin Nielsen, projektmedarbejder, og Misghina Abrehe fra mandeklubben i Esbjerg modtog ’Stjerneprisen 2015’.
Haile Andemichael, tidl. professionel fodboldspiller fra Eritrea, Paul Martin Nielsen, projektmedarbejder, og Misghina Abrehe fra mandeklubben i Esbjerg modtog ’Stjerneprisen 2015’.

International Mandeklub i Kvaglund Kirke i Esbjerg har modtaget Tværkulturelt Centers aktivitetspris Stjernestunder 2015.
Mandeklubben, der har eksisteret i tre år, er en aktivitet under Folkekirkens Tværkulturelle Center i Ribe Stift og en succeshistorie om integration, der virker. Hver uge samles 20-30 mænd fra 10-15 forskellige lande til aktiviteter på tværs af sprog, religion og opholdsgrundlag i Danmark.
Haile Andemichael fra Eritrea, der er tidligere professionel fodboldspiller og frivillig i klubben, modtog prisen på Tværkulturelt Centers efterårskonference i København sidste weekend sammen med Misghina Abrehe og tværkulturel projektmedarbejder Paul Martin Nielsen.
Prisen, der består af fyldte afrikanske kurve og PR-kort i særtryk, blev givet klubbens tiltag, der er med til at gøre kirken synlig og nærværende i en multietnisk bydel. Blandt aktiviteterne er fælles madlavning, cykelværksted, pasning af kolonihave, sport, fortælleaftener, kursus i arbejdssøgning og indføring i det digitale Danmark. Hertil kommer udflugter, cykelture, rundvisning på den lokale Falckstation og besøg hos biskoppen i Ribe.
Klubben ledes af en dansk/nydansk styregruppe, og et programudvalg kommer med idéer til de enkelte aftener, oplyser Tværkulturelt Center.