Abortlæger føler også skyld

David Daleiden, manden bag de optagelser med skjult kamera, som har rystet hele verden, anklages for at have brugt uoriginale billeder i videoerne. Men billederne forestiller fostre på alder med dem, abortklinikkernes medarbejdere beskriver, forklarer han i et interview med CNN. Skærmprint.
David Daleiden, manden bag de optagelser med skjult kamera, som har rystet hele verden, anklages for at have brugt uoriginale billeder i videoerne. Men billederne forestiller fostre på alder med dem, abortklinikkernes medarbejdere beskriver, forklarer han i et interview med CNN. Skærmprint.

– Lægerne er også mennesker, siger manden bag de kritiske videoer om USAs abortklinikker.

– Abortlægerne oplever ”en byrde af skyld”, fordi de er ansvarlige for at slå babyer ihjel, forklarede David Dalien på konferencen ”Evangelicals for Life” i Washington D.C. sidste torsdag.

David Daleiden, 27, er manden bag de optagelser med skjult kamera, som har afsløret, hvordan Planned Parenthood tjener penge på salg af aborterede fostre.
Daleiden, som er grundlægger af Center for Medical Progress, talte under konferencen med Russell Moore fra Southern Baptist Conventions og Jim Daly fra Focus on the Family om sin egen oplevelse af undersøgelsen på abortklinikkerne, skriver Christian Post.
I videoerne afslører Daleiden, hvordan lægerne omtaler menneskefostre på en ligegyldig måde. Samtidig fremgår det, at klinikkerne begår ulovligheder i forbindelse med ”indhøstning” og salg af fostervæv.

Abortlægerne er også skabt i Guds billede

Men hvordan påvirkede hele atmosfæren den erklærede abortmodstander under optagelserne? Hvordan kan man tale om salg af baby-dele med læger og ledere, der hygger sig med vin og salat, spørger Russel Moore fra Southern Baptists kommission for etik og religionsfrihed.
Daleiden forklarer, at han var meget afhængig af Guds hjælp under optagelserne. Samtidig måtte han fokusere på, at hver eneste læge eller ledende medarbejder, han talte med, er ”skabt i Guds billede, og at de har en udødelig sjæl til trods for deres afskyelige handlinger”.
– Når man er i en situation, hvor man er sammen med en læge der foretager sen-arborter, så udfører de uhyrlige ting, virkelig afskyelige ting, men de er stadig mennesker, fastslog Daleiden. ”Ud fra kærlighedens standpunkt må man finde noget ved deres menneskelighed, som man kan relatere til og fokusere på”, tilføjer han.

- Jeg vil have en Lamborghini. Planned Parenthoods Medical Director, Dr. Mary Gatter, siger det tydeligt i en af optagelserne med skjult kamera, at salg af fostre ikke kun handler om at støtte forskningen, men om indtægter for klinikkerne.
– Jeg vil have en Lamborghini. Planned Parenthoods Medical Director, Dr. Mary Gatter, siger det tydeligt i en af optagelserne med skjult kamera, at salg af fostre ikke kun handler om at støtte forskningen, men om indtægter for klinikkerne.
Véd selv at de slår ihjel

– Det har altid stået klart for mig, at lægerne selv er helt på det rene med, at de dræber mennesker. De ser personligt det ufødte barns menneskelighed på nærmeste hold hver eneste dag, og de må bære byrden af skyld og konflikt, fordi de dagligt har det helt inde på livet. De har delt det med os, at de sørger over de døde babydele, ligesom vi selv gør det. På et åndeligt plan ligger der noget meget stærkt i den forbindelse, forklarer Daleiden.
Han tilføjer, at han under de mest brutale og frygtelige dele af undersøgelsen måtte minde sig selv om, at han gjorde det ”af kærlighed”, at det handlede om at vise det sande billede og om at bringe evangeliet til ”samfundets eksistentielle grænser”.
– Ingen grænse er mere eksistentiel end en abortklinik, hvor børn bliver dræbt – og i hjerte og sind hos den abortlæge, som begår drabene. Det var også en del af det – at se det som en opgave for Herren, for at bringe hans nærvær ind på disse mørke steder, sagde Daleiden.

Abortens paradoks

Som svar på et spørgsmål fra Jim Daly fortæller Daleiden, at han blev inspireret til at afsløre Planned Parenthoods salg af aborterede fostre, fordi denne praksis repræsenterer et paradoks i argumentet for fri abort som sådan.
– Midt i hele problemet om trafficking med babydele ligger dette paradoks, som jeg ikke kan glemme. Det er noget af det, som fik mig til at lave et detaljeret studie af sagen gennem to et halvt år. Det er et faktum, at ufødte børns menneskelighed ikke bliver anset for at være ligeværdig i forhold til vor egen. Det betyder, at fostre ikke er beskyttet ved lov og derfor heller ikke er beskyttede fra at blive dræbt ved abort, svarer Daleiden.
Samtidig er det netop denne enshed i menneskelighed – en menneskelighed, der er identisk med vor egen – som gør fostre så værdifulde for videnskabelige eksperimenter. Planned Parenthood og forskerne og deres allierede ser fostrenes kropsdele som en skjult skat, forklarer Daleiden.
Han mener, at paradokset rører ved nogle af de overbevisninger om menneskers værdighed og ligeret, som ellers er så vigtige for amerikanerne. Der findes en opfattelse af moral hos de fleste mennesker, selv om de ikke nødvendigvis er bevidste om alle de problemer, der er forbundet med abort.

Er videoerne redigerede?

Moore bad Daleiden svare på Planned Parenthoods beskyldninger om, at de omtalte videoer er stærkt redigerede.
Hertil svarer Daleiden, at de fleste videoer og nyhedsrapporter på tv normalt er redigerede. Men den redigering, som Center for Medical Progress (CPM) har lavet af det materiale, der blev optaget med skjult kamera, er ”langt mere gennemskuelig end noget fra en anden nyhedsorganisation”. Han fastholder, at CPM har offentliggjort hele optagelsen af samtalerne med abortlægerne og klinikkernes ledere og desuden har tilføjet undertekster.
– De siger tit, at videoerne er redigerede eller stærkt redigerede. Og dermed antyder de, at videoerne skulle være forfalskede, og at vi har brugt computer-effekter for at lave noget specielt.
Planned Parenthood har blandt andet kritiseret, at en medarbejder omtaler sine opgaver med at identificere forskellige organer på et aborteret foster, mens videoen viser et billede af et dødfødt barn. Men der var tale om et foster af samme alder, som det, medarbejderen fortalte om, forklarede Daleiden i et interview med CNN sidste år.

Retssag på vej

Nu har Planned Parenthood og the National Abortion Federation anlagt sag mod Daleiden og CMP for ulovlig virksomhed i forbindelse med de skjulte optagelser. Det er gået hårdt ud over Planned Parenthoods omdømme, men deres største problem synes dog at være tabet af statsstøtte, vurderer World News Service.
Men David Daleiden ser retssagen som en god anledning til endegyldigt og officielt at få kulegravet Planned Parenthood’s virksomhed i USAs retssystem.
– Det er en mulighed for hele pro-life bevægelsen og for hele landet til igen at se sandheden om Planned Parenthood. I denne retssag vil alle disse problemer fra deres abortpraksis og deres trafficking med baby-dele blive belyst i retssystemet. Så det kan blive en kæmpefordel og en mulighed for os, men vi har brug for visdom og mod til at handle efter Guds nåde og gøre det på den rigtige måde, slutter Daleiden sit indlæg på konferencen i Washington D.C.


Artiklen fortsætter efter annoncen: