Søndagsmusik med spor fra Botswana

Hymns From Ninevehs tredje album er på flere måder afrikansk inspireret.
Hymns From Ninevehs tredje album er på flere måder afrikansk inspireret.

”Sunday Music” er titlen på Hymns From Ninevehs tredje album, der udkom i denne uge.

Forsanger i Hymns From Nineveh Jonas Haahr Petersen vil med nyt album vende fokus tilbage til søndagen som en lise.

Hymns From Nineveh er klar med det tredje studiealbum, der bærer titlen ”Sunday Music”. Albummet udkom den 26. februar.
Under arbejdet med de nye sange rejste Jonas sidste år for første gang tilbage til det land, han tilbragte fem år af sin barndom i (fra 2 til 7 år), for at søge inspiration og for at finde tilbage til noget i sig selv.

Dengang undersøgte Jonas verden fra et nedlagt hotel i Botswana på grænsen til Sydafrika. Mens hans far underviste præsteelever, og hans mor udbød hygiejnekurser, lyttede Jonas til korene i kirken, til lyde, indtryk og stemmer, som det afrikanske land omgav ham med. Hans gendannelsesrejse sidste år blev følelsesladet, og han opdagede, at hans måde at komponere på med forkærlighed for komplicerede kompositioner er noget, han er opflasket med fra de afrikanske kirker og sangtraditioner.

Lydspor fra Afrika

Botswana er med på Sunday Music i flere lag. Jonas har optaget spor på turen, som er med på albummet, der er afrikansk inspireret percussion, og i teksterne kan man også lede efter spor, der fører tilbage til Botswana.
Hymns from Nineveh har været i studiet i ni måneder og arbejdet med en produktion med strygere, blæsere, percussion, som også har involveret flere gæstemusikere. Nærværet har været centralt ikke kun i teksterne, men også i produktionen, som Aske Bode står bag.

Der er lagt vægt på luft og lethed og at gå helt tæt på vokalen i centrum af lydbilledet.
– Titlen på albummet, og første single, er en generobring af søndagen som ugens magiske dag. Søndagen og Sunday Music som en hengemt, eller glemt, lise. Hvor vi samler os igen.

På Sunday Music tager Hymns from Nineveh os med til søndagen, når den er bedst.
– Når yndlingspladen giver os letheden tilbage. Når vi mærker skønheden i den nye begyndelse. Hviledagen, hvor ugen slutter, og den nye står klar fyldt op af lys.

Det nye album kredser om længsel efter nærvær og fællesskab.
– Sunday Music er sange om store følelser, om det, der rører mig. Følelsen af længsel efter kærlighed, nærvær og fællesskab er en rød glødetråd gennem sangene. Men sangene kan også ses som en fortælling om en magisk søndag, hvor tiden ophæves, årstiderne skifter frem og tilbage, og hvor man følger et menneske på en livsvandring – en livsvandring, der i høj grad spejler min egen, fortæller Jonas.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hymns from Nineveh er tilbage – med søndagens løfte om alt det gode, der skal lige til at ske.