Anders så mange mirakler i Columbia

Anders Jakobsen (t.v.) beder for en mand på torvet i Pasto. Ved siden af står Finn Bech, som sammen med sin hustru Lillian også var med i Columbia fra den 15. - 22. februar.
Anders Jakobsen (t.v.) beder for en mand på torvet i Pasto. Ved siden af står Finn Bech, som sammen med sin hustru Lillian også var med i Columbia fra den 15. – 22. februar.

Leder i Aars Frikirke Anders Jakobsen har sammen med fire fra sin kirke været med Gary Oates på missionstur i Columbia. Der var mirakler på programmet lige fra den første aften.

– Bortset fra opvækkelse af døde, så har vi oplevet mirakler som vi læser om det i Apostlenes Gerninger, fortæller Anders Jakobsen, leder af Aars Frikirke. Han er netop kommet hjem fra Columbia, hvor han sammen med 4 andre danskere har været en del af Gary Oates team under en missionsrejse til byen Pasto, lidt syd for Bogota.

– Lige fra første møde var der helbredelser og mirakler. Det har ikke noget med os at gøre – det er stedet. Landet har en stor hunger efter Gud. De ved, de har brug for Gud, og at de ikke har så mange andre muligheder, fortæller Anders.

To til tre gange om året rejser Gary Oates sammen med et team af medarbejdere på missionsfremstød – ofte til Sydamerika. På den netop overståede tur til Columbia deltog foruden de 5 danskere 5 tyskere, 1 englænder og 14 amerikanere.

Mirakler fra starten

– Allerede den første aften bad jeg for en dame, som ikke kunne se ret langt, og som havde smerter i maven. Hun var den første, jeg skulle bede for. Jeg startede med at bede for maven, og allerede efter en kort bøn forsvandt smerterne. Så jeg fortsatte frimodigt med at bede for øjnene. Efter et par gange var der forbedring. Da jeg skulle bede igen, fortalte hun, at hun også havde et problem med panden, og da jeg havde bedt for panden, var hun helbredt. Hun åbnede øjnene, kiggede på nogle skilte i den anden ende af lokalet og begynde at græde. Nu kunne hun læse dem – det kunne hun ikke før, fortæller Anders.
Som frikirkeleder er Anders ikke uvant med at bede for folk – men her var det anderledes.
– Man kan sige, at herhjemme er det mere stille og roligt, hvis man fx beder for en, som har brug for at blive sat fri. I Columbia oplevede vi mange gange, at folk faldt om, når de blev mødt af Guds kraft, siger Anders.

Kvinden de bad for, hvis ene ben var ca.17 cm for kort: Gary Oates holder kvindens hænder, mens hun tager sine første skridt nogensinde med to lige lange ben.
Kvinden de bad for, hvis ene ben var ca.17 cm for kort: Gary Oates holder kvindens hænder, mens hun tager sine første skridt nogensinde med to lige lange ben.
Mirakler på torvet

Fremstødet i Columbia koordineredes lokalt af en tidligere narkobaron, som under et fængselsophold i USA blev kristen. Siden han for 21 år siden blev løsladt, har han brugt al sin tid på at være koordinator for amerikanske teams, som kommer til landet.
Fire evangeliske kirker stod sammen om fremstødet i Pasto, som bestod af møder i kirkerne og evangelisation på gaden.
– For nogle år siden var Gary Oates med os på gaden i Aars, hvor det var rigtig svært at komme igennem til folk. Han sagde til os, at vi skulle glemme alt om, hvordan det var at være på gaden derhjemme, for det her ville være helt anderledes, fortæller Anders.
Det fik han ganske ret i. Ved det første fremstød på byens torv stimlede folk sammen omkring dem, så snart de fandt ud af, at de kunne blive bedt for. Det varede ikke længe, før folk stod i kø for at modtage forbøn. Nogle tog hjem for at hente syge familiemedlemmer.
– Der sad en dame på en bænk med et gangstativ. Hendes ene ben var 7 tommer, dvs. 17-18 cm kortere end det andet, og hun var kun i stand til at humpe af sted. Aldrig havde hun kunnet gå eller løbe. Et røntgenbillede viste hendes skæve hofte. Vi bad for hende og så hendes ben vokse ud på stedet! Folk så det jo ske, og en kvinde ved navn Rocio Salazar fra en af kirkerne sprang spontant op på en bæk og begyndte at prædike. 38 mennesker gav deres liv til Jesus på stedet, siger Anders.

Tolkene mødte Gud

Med sig på gaden og under møderne havde de tolke, som kunne oversætte fra engelsk til spansk.
– Nogle af disse tolke kom fra en skole med engelsk undervisning, og de var ikke alle kristne. Men det blev de efter at have været vidner til helbredelser, siger Anders.
Under et aftenmøde bad Anders for en pige med skæv hofte. Det ene ben var 4 cm kortere end det andet. Anders og den kristne tolk så herefter benet vokse ud.
– Jeg spurgte tolken, om han havde oplevet sådan noget før. ”Jeg har aldrig set noget lignende” var tolkens respons. Da gik det op for mig, at de i kirken ikke selv var vant til at bede for helbredelse, siger Anders.
Anders fik derefter tolken i gang med at bede for folk. Den første pige, som han bad for, havde smerter i en stiv finger. Efter forbønnen forsvandt smerten, og hun kunne nu gøre alle mulige bevægelser med fingeren, til stor forundring for tolken.
– Lige inden hjemrejsen til Danmark hørte vi, at de unge i kirkerne nu selv vil gå på gaden og bede for mennesker, fortæller Anders, som glæder sig over, at dette også er et af resultaterne af fremstødet i Pasto.

Så knuden forsvinde

– En kvinde på torvet havde en knude udvendigt på sit bryst. To kvinder fra teamet bad for hende og spurgte, om hun kunne tjekke det. De stillede sig tæt omkring hende for at skærme hende, hvorefter hun tjekkede knuden og bekræftede, at den var blevet mindre. Nu havde de set knuden med egne øjne, så de bad igen, og da de derefter tjekkede, var den helt væk. Og sådan oplevede vi mirakler fra morgen til aften, fortæller Anders.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De andre danskere oplevede også, at Gud helbredte gennem deres bønner:
Gerda Hartvig var med ude på en politistation, hvor stemningen var trykket, da de for nylig havde begravet to kolleger. Her bad Gerda for en betjent med en øjenskade.
– Hun kunne se nogle pletter i det skadede øje, og da hun havde bedt for ham, forsvandt pletterne, og betjenten fortalte, hvordan han nu kunne se alt. Gerda var slet ikke vant til at bede for mennesker. Denne tur var hendes første gang, fortæller Anders.
Også Bjarne Jensen oplevede mirakler. Han bad bl.a. for en dame med krum ryg. Mens han bad, hørte han et knæk – det var ryggen, som rettede sig op, og hun kunne stå ret op.
– Hotellets manager blev også frelst, og vores morgentjener som var kristen, bad om forbøn for sig selv, mand, børn og jobsituation den sidste morgen, vi var på hotellet. Hun blev så beruset af Guds ånd, at hun i 10-15 minutter ikke kunne passe sit arbejde. Og jeg kunne blive ved. Der er en ting, der er ved at gå op for mig. Jeg tror ikke, at jeg bliver den samme igen, slutter den 51-årige frikirkeleder fra Aars.

Under det otte dage lange fremstød registrerede kirkerne 800 helbredelser og 603, som gav deres liv til Jesus.

Gary Oates havde et team på 25 med til Columbia. Blandt dem var Anders Jakobsen og fire andre fra Aars Frikirke.
Gary Oates havde et team på 25 med til Columbia. Blandt dem var Anders Jakobsen og fire andre fra Aars Frikirke.
Mød Gary i Danmark

Gary Oates kommer til Danmark fra den 11. – til 20. marts, hvor han holder møder i Thisted, Aars, Aalborg, Haderslev og Blåhøj.
Den amerikanske prædikant og forfatter har været i Danmark to gange tidligere og er forfatter til bogen ”Åben mine øjne, Herre”. Han bruger en stor del af sin tid på at rejse til de vestlige lande for at hjælpe kristne til at se og forstå den åndelige verden.
Se nærmere program på hjemmesiden www.Aarsfrikirke.dk


Artiklen fortsætter efter annoncen: