Hvad er de bange for?

Kamma Ankjærø, Ny Munkegade 80, Aarhus C

”Blot man tror på Gud, da har man intet at frygte,” skrev en ung frihedskæmper i et afskedsbrev til sine forældre, få timer før han skulle henrettes. Brevet kan læses i bogen ”De sidste timer. Afskedsbreve fra de henrettede danske patrioter”.
Hvad er Ateistisk Selskab bange for, siden de angriber kristnes tro med tre groft blasfemiske spørgsmål i en busreklame: ”Hvorfor tro på en gud?”, ”Hvorfor koster tro noget?” og ”Talte Jesus og Mohammed med en gud?”
Ved Ateistisk Selskab, at Bibelen siger om tro, i al enkelhed: ”Tro er en fortrøstning til det, som håbes, en overbevisning om ting, som ikke ses”? Og al sandhed er som bekendt enkel.
Det var Søren Kierkegaard, der sagde: ”Troen begynder, hvor tænkningen holder op.” Det ene udelukker altså ikke det andet.
Og den engelske forfatter G.K. Chestertons syn på mennesker og tro er mere aktuelt end nogensinde: ”Efter at menneskene er holdt op med at tro på Gud, tror de ikke på ingenting, men på alting.”
Er det derfor, der er tidligere frihedskæmpere, som er nået til den erkendelse, at Danmark i dag ikke er værd at kæmpe for?