Jeg savner et ståsted i livet

Young thoughtful man looking in the distance in the cafeKære Orla Lindskov.
Jeg er en meget usikker, ung mand. Jeg er for nylig kommet til tro. Men jeg føler stærkt, at jeg stadig savner et ståsted i livet, et fundament.
Jeg kom ind på et møde, hvor man bad for syge, og det var netop, hvad jeg trængte til, for jeg lider periodevist af astmatisk allergi.
Jeg har tidligere bygget mit liv på menneskelige følelser, planer og glæder alene. Men det vil jeg ikke længere, for jeg har opdaget, at det ikke rigtigt holder, når det kommer til stykket.
En ældre dame, der var til stede på det møde, hvor jeg fandt troen, sagde, at jeg skulle bygge mit liv på Guds ord.
Men jeg forstår ikke rigtigt, hvad hun mente. Hun sagde, at det var som at stå på en klippe. Hun sagde også, at Guds ord er som et sværd, jeg kan kæmpe med, når jeg bliver angrebet af min astma. Men jeg er så ny i det hele, så jeg må tilstå, at jeg ikke forstod ret meget af, hvad hun mente.
Nu er det så, at en kær person i min familie, som holder Udfordringen, har givet mig nogle numre af Udfordringen, som indeholder din Brevkasse. Derfor skriver jeg til dig i håbet om at få afklaret nogle af de emner, som den ældre kvinde bragte på banen.
Venlig hilsen
En usikker, ung mand

Svar:

Sig tak for Guds løfter i Bibelen – de er et stærkt fundament

s8_Man-on-peak-of-mountain-Conce-18658403Kære usikre, unge mand
Hvis vi ønsker at gøre fremskridt i vores liv, må vi have et fundament at stå på, et udgangspunkt så at sige.
Ifølge Bibelen skal vores livs fundament være Guds ord. Hvis vi står på det fundament, kan ingen magt i verden flytte os eller kaste rundt med os.
Der findes nemlig ikke noget ægte fundament eller ståsted for os mennesker udenfor Guds ord.
Jesus siger, at alle andre ståsteder kan sammenlignes med sand. Det betyder, at når livets storme kommer, så vælter det hele. Sand kan nemlig ikke bære os.
Ikke engang gode mennesker eller gode læger kan bære dit liv i længden. Altså når det brænder på for alvor. Så må mennesker give op.
I Johannesevangeliets 1. kapitel læser vi om oprindelsen og grundlaget for alle ting. Det er Guds ord, som er Jesus, og Guds ord kom altså her til jorden med Jesus.
De ord og de løfter, som er Guds ord, er skabende. Hvad mener jeg nu med det?
Jo, Guds ord er en kraft, som kan skabe, og som kan forvandle. Ordet fra Gud, løfterne fra Gud kan frembringe det, vi mangler. De kan også fjerne det dårlige fra vores liv, som fx sygdom.
Jesus, som er Guds ord, ved ham blev verden skabt ud af det ikke-synlige. Når vi tror på, at hele Guds kraft findes i Jesus, hvilket også vil sige i Guds ord, så bliver vi i stand til at skabe og forvandle ved Jesus, ved Guds ord.
Gud er en virkelighed, og han ønsker at vise os, at han har magt til at gøre gode ting for os.
Nu vil du nok spørge mig om, hvordan det kan ske for dig?
I 2. Mosebog kap. 15, vers 26 lover Gud os, at han vil være vores læge. Det siger han på denne måde: ”Jeg er Herren, der læger dig.”
Det er et løfte. Derfor hvis du er syg, så sig disse ord højt eller for dig selv. Sig tak for, at de også gælder dig.
Det er ikke altid, at du oplever nogen god virkning med det samme. Men bliv ved med at sige løftet med udholdenhed. Bliv ved, til virkningen kommer. På den måde bruger du Guds ord som et sværd imod det onde. Det mente den ældre dame, som du mødte.
Mange mennesker døjer med angst og frygt. Til dem er der også et løfte om hjælp fra Gud.
I Salme 27, vers 1 står der: ”Herren er værn for mit liv, hvem eller hvad skal jeg frygte.”
Tro det, gentag det, sig tak for, at det gælder dig. Så kæmper du imod frygten og angsten med sværdet, ordets sværd.
Jeg har selv ved at bruge disse løfter som et våben set situationer ændre sig til det bedre.
Hvad er nemlig tro?
Det er at regne med Guds ord og Guds løfter i alle livets situationer. Det kan være svært. Men Jesus holder os heldigvis fast og hjælper os, når vi ikke selv magter det.
Med venlig hilsen
Orla Lindskov

Oplevelser:

Kære Orla L.
Tak for din gode Brevkasse i Udfordringen og for din trofaste kærlighed i tjenesten for vor Herre Jesus Kristus.
For femten år siden bad du for min mor og for den kræftknude, hun af lægen kun havde fået et halvt år at leve med. Kræftknuden forsvandt, og min mor lever stadig, og det skete for femten år siden. Gud bruger dig mægtigt.
Kærlig hilsen
A.

Kære Orla
For kort tid siden var jeg ude ved dig, og jeg spurgte dig, om du ville bede for noget slemt på mit ben.
Min læge sagde, at det var noget, hudlægen måtte klare. Men du kom hurtigt frem med en salvedug, og i løbet af få dage var det væk.
Det er vel nok fantastisk, at vi takket være Jesus kan opleve Guds hjælp i alt, hvad der har med vores liv og helbred at gøre.
Jeg giver al ære til Jesus.
R.

Til Orla Lindskov C.
Tak for din tidligere tilsendte salvedug.
Desværre er den blevet væk, så jeg beder, om du vil sende mig en ny. Jeg tror, at der er gode kræfter fra Gud i salvedugen.
Mit knæ er blevet noget bedre; men ikke helt i orden. Så jeg håber – – –
Mvh.
K.

Kære Orla Lindskov
Jeg skrev for en tid siden og bad om din forbøn, da jeg led af søvnløshed.
Jeg vil nu takke dig for forbøn og salvedug. Jeg sover meget bedre nu.
Tak for din tjeneste i Udfordringen. Gud velsigne dig.
Kærlig hilsen
E.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kære Orla
For en del år tilbage var mit ene knæ i stykker og meget dårligt. Jeg kom til forbøn med det på et møde, du havde i Nordjylland. Jesus helbredte det, og det har været i orden lige siden.
Mine bedste hilsener
O.