Vulkanudbrud i Østrusland kan være opfyldt profeti

Arkivbillede af vulkanen Klyuchevskaya Sopka, mens den endnu var fredelig, og der lå is på toppen.
Arkivbillede af vulkanen Klyuchevskaya Sopka, mens den endnu var fredelig, og der lå is på toppen.

Udbruddet på Kamchatka-halvøen kan påvirke både Japan og Alaska.

Langt mod øst i Rusland, på Kamchatka-halvøen, begyndte den russiske vulkan Klyuchevskaya Sopka søndag i denne ugen at udspy varm aske flere kilometer op i luften.

Det er den største vulkan i den fælles europæisk-asiatiske landmasse. Klyuchevskaya Sopka ligger næsten så langt mod øst, som man kan komme, knap hundrede kilometer fra Berings-strædet, hvilket betyder, at et større vulkanudbrud også kan få følger for den amerikanske delstat Alaska – og Japan.
Kamchatka-området er et område, hvor tre tektoniske plader mødes, og der findes hele 29 aktive vulkaner i området.
Udbruddet i Klyuchevskaya Sopka blev opdaget af seismiske sensorer. Satelitbilleder viser, at søjlen af røg og aske steg hele seks kilometer til vejs regnet fra havets overflade, skriver RIA Novosti.
Askeskyen har spredt sig over et område, som dækker 1250 kvadratkilometer. Skyen er drevet mod sydøst i retning af Okhotsk-havet og Stillehavet.
Der har været uro omkring vulkanen siden begyndelsen af april. Det sidste udbrud foregik i 2007, men aktiviteten har været mærkbar de sidste fem-ti år med stadig større mængder aske.
Bibeltro teologer både i kristne og jødiske sammenhænge mener, at både profeten Esajas (29,6) og profeten Joel (2,1-2) beskriver vulkanudbrud som et endetidstegn. Eller Johs. Åbenbaringen 6, 12,14.
Også Jesus talte om jordskælv, krig og katastrofer, men han understregede henvendt til de troende: Frygt ikke!
LTS-red.