21 asylansøgere døbt i Thisted Missionsforbund

Svend Ryborg
Svend Ryborg

Kirkecenter i Thisted får flere asylansøgere til gudstjenester. 21 konvertitter er døbt siden nytår.

Siden nytår har Svend Ryborg, præst ved Kronborgvejens Kirkecenter i Thisted, døbt 21 asylansøgere, primært fra Iran og Afghanistan. Denne søndag har seks konvertitter sagt ja til at blive døbt.

Inden dåben gennemgår han et undervisningsforløb med asylansøgerne.
– Indtil nu er dåbsundervisningen primært foregået gennem Alphakurser og de normale gudstjenester, men vi arbejder på at lave et bredere og mere målrettet forløb for asylansøgerne. I forbindelse med dåben har vi en lille test, de kommer igennem, for de skal vide, hvad de går ind til. Testen omhandler både reel viden om kristendommen, men berører også asylansøgernes motivation for at konvertere, samt information om de konsekvenser, det kan få for dem at konvertere, siger Svend Ryborg.

– Vi står fast på, at de skal gennem dåbsundervisning. Jeg tager samtalerne med dem i hold, for det kan være svært at have hver enkelt igennem en dåbssamtale med hensyn til det store antal og de sproglige udfordringer, siger Svend Ryborg.
Gudstjenesterne bliver tolket til farsi og engelsk. Svend Ryborg nævner, at der har været 65 med tilknytning til kirkecentret, der er blevet døbt de sidste fem år. Menigheden er tilknyttet Det Danske Missionsforbund.

– Det er mennesker, der får deres liv forandret. Det, de oplever gennem kærlighed og accept, en Gud, der elsker dem, er dejligt at se.
Det øgede antal af asylansøgere bryder til en vis grad de traditionelle barrierer imellem kirkeretningerne ned.

– Det giver et øget netværk og samarbejde imellem kirkerne. Vi har fx oplevet, at en folkekirke støttede os i forhold til transporten til gudstjenesterne, selvom vi er en frikirke. En søndag formiddag er det næsten umuligt for asylansøgerne at komme hertil med offentlig transport fra de fem asylcentre, der ligger i området. Derfor har vi hentet dem i privatbiler og busser, siger Svend Ryborg.

– Det fantastisk at opleve, at en folkekirke ser behovet og gerne vil være med til at støtte arbejdet.
Kirkecentret er også i kontakt med tværkulturelle konsulenter fra fx Indre Mission for at tilbyde flygtningene at komme med på eksempelvis tværkulturelle sommerlejre.

Svend Ryborg har bemærket en anden effekt af de flere asylansøgere, der er kommet til kirkecentret.
– De tager danskere og frivillige fra asylcentret med og driver på den måde mission i Danmark. Gud har nogle gange nogle utraditionelle måder at gøre tingene på, siger Svend Ryborg


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg oplever helt klart, at denne uvante situation er et kald til den danske kirke om at træde i karakter og gøre en forskel, tilføjer Svend Ryborg.