350.000 på Jesus-march i Brasilien

Jesus-marchen var en fest for  Guds folk. Skærmprint CBN.
Jesus-marchen var en fest for Guds folk. Skærmprint CBN.

Verdens største kristne event samlede de protestantiske kirker i Sao Paulo.

Tusinder af evangeliske kristne tog del i March for Jesus i Sao Paulo, Brasilien, den 26. maj.

Dette var den første af to kæmpe-arrangementer på en uge. Få dage senere foregik Sao Paulo Gay Pride Parade med 2 millioner deltagere.

Over 350.000 kristne

The Associated Press bemærker, at Jesus-marchen handlede om enhed blandt protestantiske kristne i det overvejende katolske land.
Politiet opgav at vurdere antallet af deltagere, men arrangørerne i The Reborn in Christ Church, mener, at der var flere end sidste år, hvor 350.000 deltog.

Arrangørerne kalder marchen ”Verdens største kristne event”. De oplyser, at deltagerne marcherede næsten 10 km, mens de fejrede deres tro med kristen musik i byens centrum.
Få dage senere demonstrerede Pride Paraden for seksuelle minoriteters rettigheder med krav om, at landet indfører en lov om kønsidentitet og manede til kamp mod ”trans-fobi.”

En fest for Guds folk

Evangelical Focus oplyser, at eventet ”March for Jesus” foregik første gang i London i 1987. Siden da er marchen foregået i mange forskellige lande, men den samler flest mennesker i Brasilien.

Kirkeledere som Bishop Fernada Hernandes Rasmussen roste arrangementet på hjemmesiden:

– Vi kan sige, at March for Jesus er en familiebegivenhed. Det er verdens største populære manifestation! Det er en fest for Guds folk. Vi må fejre, at vi har frihed til at vise vor tro. March-dagen er den åbne himmels dag. Det er at udleve den glæde, som vi har fordi Kristus har frelst os.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Apostel Estevam Hernandes opfordrede mennesker til at tage imod Jesus. ”Denne march giver ikke mening, hvis det ikke handler om frelse”, sagde han.

Jesus-marchen er også med til at forny troen hos mange.

– Jeg er så fyldt med Guds nærhed. Jesus er her. Jeg er meget taknemlig. Jeg ved, at Herren har rørt ved mennesker på en måde som jeg aldrig før har set det under en march, sagde biskop Sonia Hernandez.


Artiklen fortsætter efter annoncen: