IMs festivalårsmøde satte fokus på fællesskab

Stuart Townend gav sin første koncert på dansk grund. Fotos: Niels Christian Melgaard
Stuart Townend gav sin første koncert på dansk grund. Fotos: Niels Christian Melgaard

For anden gang dannede Mørholt Camping ramme om Indre Missions årsmøde, hvor 2000 deltog.

Deltagerne strømmede til Indre Missions (IM) årsmøde, der fra fredag til søndag blev afviklet som en festival.

Flere scener, musik og udendørsaktiviteter på IMs egen campingplads, Mørkholt Strand Camping, ved Vejle Fjord, var rammen om årsmødet.
Der var godt 1700 forhåndstilmeldte, og der blev solgt ca. 300 adgangsarmbånd ved indgangen.
Deltagerne skulle selv sammensætte festivalprogrammet ud fra et omfattende program med over 40 punkter. Der var foredrag, debatter og mulighed for at få indblik i en række af Indre Missions arbejdsgrene, bl.a. IMU og Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.

Frihed under pres

På årsmødet fremlagde Indre Missions formand, valgmenighedspræst Hans-Ole Bækgaard, Aarhus, sin årsberetning.
I sin beretning kom Hans-Ole Bækgaard ind på den netop indgåede imam-aftale, der af iagttagere betegnes som at have sat frihedsrettigheder under pres.

– Men lovforslaget kan blive en glidebane, og man skal være opmærksom på, at det kan komme til at ramme alle med ”radikale” holdinger – altså holdninger og udsagn, som strider mod flertallets. Det kan komme til at betyde, at hvis man f.eks. har bibelsk funderede holdninger, som ikke svarer til flertalssamfundet, kan de kriminaliseres, hævdes at være diskriminerende og få vidtrækkende konsekvenser, hvis de fastholdes i det offentlige rum, sagde formanden.

Foruden de officielle årsmødepunkter bød det omfattende program på en række fællesmøder med forkyndelse og lovsang, og søndag lukkede og slukkede festivalen med gudstjeneste og forbøn for nye medarbejdere.

Balance i økonomien

I mere end 10 år har der ikke været balance i IM’s driftsregnskab, men 2015 blev året, hvor indtægter og udgifter kom i balance.
Økonomiudvalgsformand Jan Vogt Hansen kunne notere, at bevægelsens overskud på driften blev på 1,2 mio. kroner.

– Efter flere år med underskud er det opmuntrende med det positive økonomiske resultat for 2015, sagde Hans-Ole Bækgaard.
I et telt, der stødte op mod mødeteltet præstenterede Indre Mission bevægelsens arbejdsgrene. Her serverede Bibellæser-Ringen kage lørdag eftermiddag i anledning af BLRs 50 års jubilæum. Fra en scene i teltet sang IMU’ere for på syv nye fællessange om kerneværdier. Her var der også sat ekstra stole op til lovsangskoncert lørdag aften.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Stuart Townend signerede CD’er efter koncerten.
Stuart Townend signerede CD’er efter koncerten.
Første koncert i Danmark

Mødeteltet var fyldt lørdag aften, så der blev gjort plads til at følge koncerten fra det tilstødende telt.
En lovsangskoncert med Stuart Townend, den første på dansk grund, var på programmet.

Townend er forfatteren bag sange som ”Alene Kristus er mit håb”, ”Den kærlighed som Gud har vist” og ”Gud er min hyrde”.
Tre sange som inden for de seneste år har nået stor udbredelse som menighedssange, og alle tre sange var med på setlisten ved lovsangskoncerten den lune forsommeraften på Mørkholt Strand Camping.

Stuart Townend havde taget sin søn og datter med med i bandet, foruden en pianist og violinist til lovsangskoncerten, hvor sangene blev sunget på Townends modersmål engelsk og nogle af versene på dansk.
Efter koncerten gav flere af koncertgæsterne udtryk for, at de havde ventet år på muligheden for en koncert på dansk grund og til ansigt til ansigt at sige tak for den indflydelse, Townends sange har på dem.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den jævne brite signerede efter koncerten cd’er ved koncertteltet mellem campingvogne og årsmødedeltagere.
Næste år foregår Indre Missions Årsmøde i Skjern Kulturcenter i weekenden den 10. og 11. juni.