Noas Ark repareret efter kollision

På den hollandske kanal ’Uitgelicht!’ fortalte ejeren af den lille Noas Ark, Aad Peters, hvordan arken var kollideret med en båd fra kystvagten i Oslo. Skærmprint.
På den hollandske kanal ’Uitgelicht!’ fortalte ejeren af den lille Noas Ark, Aad Peters, hvordan arken var kollideret med en båd fra kystvagten i Oslo. Skærmprint.

I forrige uge fik det bibelske udstillingsskib Noas Ark (som tidligere har besøgt Danmark) store skader, da det kolliderede med et kystvagtskib i Oslo. Skibet er dog nu repareret og bugseret til Sandefjord som planlagt.

Arken har ingen motor og skal derfor bugseres fra sted til sted.Ejeren, den hollandske kunstner Aad Peters, siger om skaderne:
– Kollisionen skete, da arken skulle flyttes. I Skandinavien hjælper alle hinanden, så da der var for lavvandet til at den store bugserbåd kunne komme til, tilbød kystvagten at lade skibet ’Nornen’ hjælpe. Under manøvren kom arken i klemme på grund af nogle kraner, så der opstod et kæmpehul i skroget. Forsikringsspørgsmålet er ikke afklaret, da det er en helt speciel situation. Men vi havde noget af det helt rigtige træ liggende til reparationen.

Det specielle cedertræ skulle så først hentes til Norge, og der skulle også hentes specialuddannede tømrere fra Holland, før arken kunne blive repareret, forklarer Aad Peters på kanalen Uitgellicht.
Den 70 meter lange ark er nu repareret og ankommet til feriestedet Sandefjord.
Den hollandske tømrer Johan Huibers byggede først den 70 meter lange ark (som blev skadet i Oslo). Senere byggede han endnu en i fuld størrelse (i forhold til den bibelske Noas Ark). Denne ark på 125 meter skal bugseres til Rio, så den er klar til evangelisering under OL.