Gospel Outreach på Cuba for første gang

s17_stor_Mange gav respons på frelsesinvitationen
Af politiske årsager var det ikke muligt at holde kampagnen udendørs, som Gospel Outreach oftest gør. Men mange kom til mødet i kirken, og mange tog imod Jesus som deres frelser.

For Per Hyldgaard og teamet bag Gospel Outreach blev kampagnen på Cuba i juni et møde med en ydmyg og sulten kirke.
Her fortæller administrator John Jensen om mødet med et land og et folk, som i mange år har lidt under det kommunistiske styre.

Cuba! – Den tropiske ø i Caribien, der trods sin lille størrelse fylder meget i verdensbilledet. – Øen hvor kontrasterne mødes, hvor skønhed og forfald forenes. Hvor fattigdom og rigdom går hånd i hånd, og hvor den lokale befolkning modtager en med åbne arme.

Gospel Outreach har haft det privilegium at have kampagne på øen i hovedstaden Havana.
En by med over tre millioner indbyggere, med gader hvor smukke bygninger fra kolonitiden ligger side om side, med veje der har huller så store og afskaldede bygninger med ødelagte facader. Virkelig kontraster, som kan ses og føles.
På grund af det politiske styre var det ikke muligt at få tilladelse til at holde en udendørs kampagne, derfor blev den afholdt i en af hovedstadens karismatiske kirker. Selvom styret holder tæt kontrol med befolkningen, i hvad man må tænke og tro på, er der på øen et levende kirkeliv, hvor Helligånden får råderum!

Kirken er isoleret – men fuld af liv

I 80’erne hvor desperationen og stramningerne i landet virkelig gjorde ondt på befolkningen, vendte kirken sig til himmelen, og de oplevede da en åndsudgydelse, der førte til de levende menigheder, med medlemmer der har tro og håb for fremtiden!
Dette førte en længsel med sig efter mere af Gud og en længsel efter hans ord. Der er derfor en levende, karismatisk kirke på øen, der fortsat er sulten efter Jesus, men som måske føler sig lidt alene, da der – af politiske årsager – er begrænset kontakt til den kristne verden uden for Cuba.

En kvinde vidner, efter at Jesus har sat hende fri af onde ånder.
En kvinde vidner, efter at Jesus har sat hende fri af onde ånder.
Mange helbredelser og nye kristne

På møderne i kirken var der da også fuldt hus med mange, der ikke kendte Jesus endnu. De kristne havde fået frimodighed og inviteret naboer, kollegaer m.m. til kirke, og resultatet var, at mange af de inviterede tog beslutning om at tro på Jesus!
Det skabte en tro og forventning om mere hos de kristne, og allerede nu er der aftalt en ny kampagne på Cuba med Gospel Outreach til næste år! Måske er der sket så mange ændringer, at den til den tid kan blive afholdt udendørs og derved tiltrække endnu flere ikke troende!

Efter at evangeliet var forkyndt og frelsesinvitationen givet, blev der, som Gospel Outreach altid gør, også bedt for de behov, folk måtte have. Mange kunne efterfølgende berette om, hvordan Gud havde grebet ind i deres situation, og mange oplevede helbredelse.
En kvinde, der havde mange smerter i nakken, og havde haft det i flere år, oplevede at Gud greb ind med det samme og helbredte hendes nakke, så der var fuld bevægelighed og ingen smerter i den. En anden oplevede total udfrielse. Al ære til Gud!
Der var flere mennesker, som kom til os personligt og kunne fortælle om helbredelser, der var sket i løbet af weekenden, men de ønskede ikke at gøre det offentligt.
Om det var fordi deres regering havde “vænnet” folket til, at “alt hvad du siger og gør kan blive brugt imod dig”, eller om det skyldtes, at de ville være helt sikre på helbredelsen, før de gav vidnesbyrd offentligt, vides ikke. Men det vigtigste er også, at Gud virkede med i Cuba, og at det cubanske folk oplevede, at Gud stadig elsker dem og ønsker at hjælpe dem!

Mystisk bygningstilladelse

Gospel Outreach holdt også pastor- og lederseminar i en stor nybygget kirke i Havana. Bygningen i sig selv er et stort vidnesbyrd, da styret ikke tillader andre end staten at bygge nyt, men denne bygning er bygget med en tilladelse, som ingen nu ved, hvem der har givet! Alle materialerne var leveret og samlet med amerikanske kristnes hjælp.
På pastor- og lederseminaret underviste Per Hyldgaard om det at have vision, arbejde sammen og være i enighed om kaldet til at nå de unåede. Dette resulterede i, at pastorerne med det samme blev enige om, at der til næste år, samtidigt med kampagnen, også skal være pastorseminar med alle de pastorer, der er i området, hvilket kan betyde op til 500 pastorer og ledere!

s17_Cuba er kendt for sine cigarer, sit rom og flotte gamle biler fra halvtredserne.
Cuba er kendt for sine cigarer, sit rom og flotte biler fra 50’erne.

Så troen blev vakt på, at de faktisk kan forvandle deres land og situation ved vision, samarbejde og enhed.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Glæde over ny bog

Gospel Outreach havde fået sponsoreret en bog på spansk om vejledning i at være leder, og da de fremmødte pastorer fik denne nye bog, var de meget lykkelige. Det var mange år siden, de havde holdt en ny og ubrugt bog i deres hænder. Måske endnu mere glæde bragte det, da der blev delt tandpasta ud, der også var sponsoreret! En simpel hverdagsting i vores verden, men som for det cubanske folk regnes for en luksus!
Gospel Outreach havde også denne gang fået sponsoreret børnetøj til børnehjemsbørn, hvilket også blev delt ud fra kirken. For os en lille ting at have med, men det bragte stor glæde hos det enkelte barn.
Det bliver spændende at se, hvad Gud fremover gør i Cuba, for uden tvivl ligger det bedste foran dette ydmyge og tjenstvillige folk.