Stævne i Sarons Dal fik besøg af Dalai Lamas livvagt

En flok veninder fra Kvinesdal i Sydnorge er enige om, at de har haft en fantastisk uge på ”Youth Planet”. Foto: Bente Rognmo Thakre
En flok veninder fra Kvinesdal i Sydnorge er enige om, at de har haft en fantastisk uge på ”Youth Planet”. Foto: Bente Rognmo Thakre

Et af højdepunkterne under Troens Bevis’ sommerstævne i Sarons Dal i Norge, var besøget af Dalai Lamas tidligere livvagt, som nu arbejder med støtte fra missionen i Himalaya.

Når Troens Bevis holder Sommerstævne i Sarons Dal i det sydlige Norge, er det for alle generationer. Der er fx særskilt program for fem forskellige aldersgrupper under 18 år.

”Planeter” kalder de det i Norge, og ”Youth Planet” for de 13-18 årige samlede i år 230 unge.
”Planeterne” gør Troens Bevis’ stævne til et af de mest familievenlige sommerstævner i landet, mener arrangørerne.
– Vi har haft børnesamlinger og ungdomssamlinger i tillæg til seminarer, panelsamtaler, musikcafé, koncerter og ikke mindst det store aftenmøde i stævnehallen. Hver aften har vi haft mellem 1.100 og 1.900 besøgende til møderne. Vi anslår, at mellem 7.000 og 8.000 forskellige mennesker har taget turen til Sarons Dal denne uge, og det er vi ret begejstrede over, fortæller stævneleder Sten Sørensen.

Besøg af Dalai Lamas tidligere livvagt

– I år var et af højdepunkterne da vi fik besøg fra Himalaya af vores områdeleder Dawa. Som tidligere livvagt for Dalai Lama havde han en fantastisk historie at fortælle, siger Glenn Tønnessen, som er administrerende leder i Troens Bevis.

Troens Bevis er en uafhængig missionsorganisation og på stævnet i Sarons Dal samles kristne fra forskellige menigheder og kirkesamfund. Stævnet er desuden en uge i missionens tegn med indsamling af penge til igangværende missionsprojekter. I alt blev der indsamlet lidt over 1,4 millioner norske kroner.
Mindst 1.150 indfødte evangelister i 26 forskellige lande får nu fast støtte fra Troens Bevis og deres støttepartnere.
– Vi har faktisk formået at fordoble antallet af indfødte evangelister på 5 år, oplyser Glenn Tønnessen, administrerende leder i Troens Bevis.
I Musik-caféen efter aftenmøderne lykkedes det frivillige at samle penge ind til en hel kampagne i Burkina Faso.
Troens Bevis’ arabiske satellit-kanal, Miracle Channel, oplevede også god støtte til mission og kirkeplanting blandt muslimer i Mellemøsten og Nord Afrika.

Den store opbakning glæder leder for Troens Bevis, Rune Edvardsen:
– Det giver håb for fremtiden, både i Norge og på missionsmarken.