Den kristne ambassade fejrer sit 35 års jubilæum

Den Internationale Kristne Ambassade Jerusalems danske afdeling fejrer jubilæum i weekenden. Hovedtaler er tidligere leder af IECJ i Jerusalem, Malcolm Hedding.
Den Internationale Kristne Ambassade Jerusalems danske afdeling fejrer jubilæum i weekenden. Hovedtaler er tidligere leder af IECJ i Jerusalem, Malcolm Hedding.

Den Internationale Kristne Ambassade i Jerusalem (ICEJ) har nu arbejdet siden 1981. Det fejres med en 35 års jubilæumsfest i Betania Kirkecenter i Blåhøj, Brande i denne weekend den 27.-28. august.

ICEJ (International Christian Embassy in Jerusalem) blev oprettet for at vise det jødiske folk, at kristne i hele verden bakkede op om Israel, selv om deres regeringer evt. var meget kritiske og fordømmende i FN.
Efter at Israel havde vundet Jerusalem tilbage som hovedstad, tøvede mange stater med at flytte deres ambassader fra Tel Aviv. Derfor kom den kristne ambassade netop til at ligge i Jerusalem – som en manifestation.
Den Kristne Ambassade i Danmark har desuden brugt de 35 år på at hjælpe jøder hjem til Israel fra især det tidligere Sovjetunionen, støttet Holocaustoverlevende og arrangeret denårlige løvhyttefest med konferencer i Jerusalem. Desuden ønsker man at bevidstgøre kirken om kristendommens jødiske rødder og opfordre de kristne til at elske det jødiske folk.

Jubilæumsfesten

Jubilæumsfesten i Brande starter med musik, sang og hilsner. Hovedtaler Malcolm Hedding prædiker og underviser to gange i løbet af lørdagen og igen søndag formiddag. Han er tidligere leder af ICEJ i Jerusalem og er nu associeret præst i World Outreach Church.
Temaet for Malcolm Heddings undervisning er forholdet mellem Kirken og Israel. Hvorfor er det vigtigt, at Kirken har et ret forhold til Israel, inden Jesus kommer igen; hvordan skal vi forstå profetierne; og hvilken betydning har vores syn på Bibelen?
Malcolm Heddings undervisning bliver tolket til dansk.
Lørdag aften er temaet ”Lammets Blod. Forstå kampen og forstå kraften.” Det handler om at forstå, hvilken kamp vi står i og om at kende kraften i Jesu blod, forklarer Christina Elisabeth Leinum, som holder prædikenen.

Efter festmiddag lørdag er der lovsangsfest med gruppen Haven, samt musikalske indslag ved Jacob Leinum.
Jubilæumsfesten sendes delvist på web-tv af Lars Madsen fra Pottemagerens Hus.