Barnets Blå Hus i København er lukket

Vi siger ordentligt farvel og minder om de gode redskaber, børn og voksne har fået her, sagde psykolog Inger Chercka fra Barnets Blå Hus før lukningen. Foto: BBH.
Vi siger ordentligt farvel og minder om de gode redskaber, børn og voksne har fået her, sagde psykolog Inger Chercka fra Barnets Blå Hus før lukningen. Foto: BBH.

Mangel på offentligt tilskud gør, at støttecentret på Amager må lukke fra oktober.

Barnets Blå Hus København, støttecenter for børn i familier med alkoholmisbrug, lukkede 1. oktober 2016. Det skyldes, at Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune har valgt ikke at støtte Barnets Blå Hus fremover.

En stor flok børn og deres familier kommer nu til at stå uden støtte og netværk i en svær hverdag. Barnets Blå Hus (BBH) kunne ikke fortsætte uden medfinansiering fra Københavns Kommune. Centeret har i godt tre år tilbudt terapi og sociale aktiviteter i hjemlige rammer for børn og forældre i familier med alkoholmisbrug, oplyser Blå Kors.

Andre behandlingstilbud

– Lukningen betyder, at vi nu går i gang med at henvise vores børn og forældre til andre steder, hvor de kan få hjælp, siger psykolog og leder af BBH i København, Inger Chercka.

– Og der findes heldigvis gode behandlingstilbud i kommunen til børn i alderen 0-13 år, men ingen, der tilbyder hjælp på samme måde som BBH. Særligt vores sociale aktiviteter gør en forskel for familierne.

Mange familier med misbrugsproblemer har intet netværk, og for dem har dette været muligheden for at komme ud af isolationen og få gang i et normalt socialt liv, tilføjer den nu tidligere leder.

Inger Chercka inviterede torsdag de 35 børn og ca. lige så mange forældre, som har været tilknyttet BBH København, til afskedshygge på centret på Sundholmvejsvej 89.

– Nu er det vigtigt, at vi siger ordentligt farvel og kigger tilbage på alt det gode, vi har oplevet sammen i BBH. Samtidig minder vi om de gode redskaber og erkendelser, som børn og voksne har fået her, siger Inger Chercka.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det tager de med sig

Brugerne af centret kan tage det med sig, som de har lært de sidste tre år: Forældrene er nu mere opmærksomme på deres børns behov, og hvad det betyder for børnene, hvis den ene forælder drikker. Børnene er blevet hørt – og føler sig mere trygge. En del børn har også fået en handlingsplan, som de kan bruge, hvis de er hos en far eller mor, der drikker.

Handlingsplanen sikrer, at barnet kan komme et roligt sted hen, og den forælder, der drikker, har accepteret og underskrevet planen i ædru tilstand. Den slags redskaber kan børn og forældre bruge fremover, forklarer Inger Chercka.

Blå Kors Danmark har fem andre Barnets Blå Hus i hhv.Frederikshavn, Aalborg, Vesthimmerland, Svendborg og på Bornholm.


Artiklen fortsætter efter annoncen: