Digter modtog Modersmål-Prisen

Søren Ulrik Thomsen taler med biskop Marianne Christiansen i udsendelsen ”Søstrene Bisp”.
Søren Ulrik Thomsen taler med biskop Marianne Christiansen i udsendelsen ”Søstrene Bisp”.

Den danske lyriker Søren Ulrik Thomsen modtog Modersmål-Prisen 2016 på Christiansborg den 16. september.

Prisoverrækkelsen fandt sted under sprogkonferencen ”Kulturen i sproget, sproget i kulturen”, der var arrangeret af KLF, Kirke og Medier.
Normalt indgår Modersmål-Selskabet ikke i samarbejde med andre organisationer omkring prisuddelingen, men i dette tilfælde gjorde de en undtagelse. Og det har vi haft stor glæde af, forklarer Kim Eriksen fra KLF, Kirke & Medier

Mester i brug og fornyelse

Om valget af Søren Ulrik Thomsen udtaler Modersmål-Selskabet:
”Den omhu, han lægger i valget af ordenes form og betydning, i deres etymologi og konnotationer, gør ham til en af Danmarks allerbedste sprogbrugere, en mester i brugen og fornyelsen af det danske sprog, en værdig modtager af Modersmål-Prisen.”
Den 60-årige Søren Ulrik Thomsen har fået udgivet 13 bøger med digte og essays siden 1981.

Lover den Herre

I flere sammenhænge har digteren talt om, hvad der inspirerer ham. Det kan være hverdagsting – eller de salmer, han ikke brød sig om at skulle lære som barn.

Fyns og Haderslev stifter har lavet en række tv-udsendelser med titlen ”Søstrene Bisp”. I en af disse udsendelser taler biskop Marianne Christiansen med Søren Ulrik Thomsen. Udsendelserne indeholder hver gang et citat, valgt af dagens gæst.

Søren Ulrik Thomsen har valgt et vers fra sin yndlingssalme, den 2. i Den Danske Salmebog , hvor det hedder i 2. vers:
”Lov dog den Herre, som al ting så herligt regerer. Ham, der som ørnen på vinger dig løfter og bærer. Lader dig få mere, end du selv kan forstå, bedre end hjertet begærer”.

Udsendelsen kan ses på DK4 / Haderslev Stifts Facebookside.

Søren Ulrik Thomsen skriver ikke selv noget, han vil kalde salmer, men hans digtning har et ”andet lag”. Det lag bliver dog ikke altid bliver opfattet af digterens læsere, og det går dermed også tabt i flere oversættelser.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Privat er Søren Ulrik Thomsen gift med Nanette Quistorff, der er afdelingssygeplejerske og leder af Lukasstiftelsens børnehospice.