Ingeniør skal lede Søndagsskolerne

Ingeniør Steen M. Laursen og hans hustru kom til tro gennem børnenes søndagsskole.
Ingeniør Steen M. Laursen og hans hustru kom til tro gennem børnenes søndagsskole.

Den 48-årige ingeniør Steen Møller Laursen skal fra d.15. oktober 2016 være landsleder i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.

Han får kontor på Korskærvej i Fredericia, hvor tre af medarbejderne sidder. Resten er spredt ud over landet, fra Ålborg til Bornholm.
Steen Møller Laursen bor med sin hustru Charlotte i Videbæk. De har tre store børn sammen. Steen Møller Laursen er uddannet ingeniør i Århus, og det var i mange år denne vej, karrieren ledte ham. Fra 2000 til 2010 var han teknisk chef med personaleansvar i forskellige jyske ingeniørvirksomheder.

Mødte Gud gennem børnenes søndagsskole

Vendepunktet kom i 2005, hvor børnene kom i søndagsskole i Videbæk. De kom hjem med spørgsmål, som hverken Steen eller Charlotte kunne svare på. Det fik stor betydning for deres trosliv, som begyndte at spire frem. I dag kommer familien trofast i Indre Mission i Videbæk, hvor både Steen og hustruen bl.a. er frivillige med sjælesorg og kriseberedskab.

I 2008 blev Steen M. Laursen fritidsansat som familiekonsulent i Indre Missions Familiearbejde. To år senere blev han landsleder samme sted. Pludselig var det ikke længere maskiner, men mennesker, han arbejdede med.

Han har nu bl.a. taget kursus i familierådgivning, er certificeret PREP-leder og bestyrelsesformand for diakoniforeningen Agape.
Nu skal han så i stedet for at lede familiearbejdet med 5 ansatte og 180 frivillige til at lede søndagsskolearbejdet med 10 ansatte og 1.000 frivillige.

Noget for forældrene?

– Jeg glæder mig især til samspillet med medarbejderne. Jeg er en person, der møder mennesker med stor empati, men samtidig ikke er bleg for at tænke visionært og sætte retning, siger Steen Møller Laursen.

Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler har et rigtig flot klubarbejde, men det kunne være spændende at kigge mere på hjemmene – så flere får åbnet Bibelen derhjemme, tilføjer den nye landsleder.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: