Knesset-medlem Lapid beskylder Sverige for antisemitisme

s10_Yair_Lapid_-_portrait– Den svenske regering, specielt udenrigsministeren, er på afveje i forhold til historie og moral, sagde tidl. finansminister Yair Lapid, da han talte på et Israel-møde i Sverige.

Det var den Sionistiska Federation, som holdt Israel-markering på Raoul Wallenbergs torv i Stokholm forrige søndag. Flere hundreder deltog, skriver Dagen.se. De råbte ”Vi elsker Israel”, mens 20 moddemonstranter råbte ”Boykot Israel”.

– FNs menneskerettighedsråd har fordømt Israel mere end Syriens præsident Bashar al-Assad, som har dræbt 400.000 af sit eget folk, mere end de ansvarlige for folkemordet i Sudan, mere end de ansvarlige for de pågående mord i Irak og Afghanistan, mere end terroristerne i Hamas og Hizballah og mere end det afskyelige regime i Iran. Israel er fordømt flere gange end disse tilsammen, sagde Lapid. Han beklagede, at Sveriges udenrigsminster lader sig lede af propagandaen fra de palæstinensiske myndigheder, så det fører til boykot af Israel. ”Grundløse og ensidige angreb mod jøder kaldes antisemitisme”, fastslog Yair Lapid.