Studerende dræber otte kristne efter blasfemi-anklager i Nigeria

En uheldig bemærkning har kostet otte mennesker livet i mandags i byen Talata Mafara i den nigerianske delstat Zamfara, skriver Åbne Døre.

Problemerne begyndte, da en kristen studerende på Abdu Gusau Polytechnic under en samtale med en muslimsk medstuderende angiveligt krænkede Islams profet Muhammed. Hans udtalelse fik en gruppe muslimske studerende til at fare i flint og tæve den kristne.
Andre kristne kørte den forslåede studerende til hospitalet. Men voldsmændene fandt den bil, som havde hjulpet den forulempede til hospitalet; de satte ild til både den og huset, hvor dens ejer boede. Otte mennesker døde i branden. Det er uvist, om voldsofferet var blandt dem.

Ifølge vidner døde yderligere tre fra den vrede menneskemængde, da politiet åbnede ild mod den. Herefter har politiet indført udgangsforbud i byen, skolen er lukket, og både statsguvernøren og præsident Buhari har fordømt episoden, som de lover vil blive efterforsket og straffet.