Dronningen donerede 700 timers arbejde til kirken i Wittenberg

I 2017 kan man fejre reformationsjubilæet med dronning Margrethes altertæppe i den kirke, hvor Luther opslog sine teser.
I 2017 kan man fejre reformationsjubilæet med dronning Margrethes altertæppe i den kirke, hvor Luther opslog sine teser.

Danmarks dronning og den tyske præsident, Joachim Gauck, var begge med, da slotskirken i den tyske by Wittenberg blev genindviet d. 2. oktober. Dronningen har nemlig syet kirkens nye altertæppe med Luther-rosen som motiv.

Martin Luther startede Reformationen, da han i 1517 slog sine 95 teser op på Wittenberg Kirkes dør. Dronningen fortæller til DR, at det var folk fra denne kirke, der bad hende sy klædet før 500-års jubilæet næste år.

Midt på altertæppet ses Martin Luthers personlige segl, Lutherrosen. Den er omkranset af flammer.

– Det er både, fordi pinsen er Helligånden, der kommer som flammer. Men også fordi Luther var en så blussende personlighed. Hos ham var der virkelig bulder og brag, og det prøver jeg at få med, forklarer dronningen og tilføjer, at hun har været helt opslugt af det store arbejde fra start til slut.