Kristne flygtninge forfølges i Tyrkiet

Vestens kirker må hjælpe Mellemøstens kristne med forbøn og nødhjælp, mener Juliana Taimoorazy.
Vestens kirker må hjælpe Mellemøstens kristne med forbøn og nødhjælp, mener Juliana Taimoorazy.

Tusinder af kristne flygtninge fra forfølgelserne i Irak bliver nu forfulgt i de tyrkiske flygtningelejre.

ChristianToday.com skriver, at omkring 45.000 flygtninge nu lever i yderste fattigdom i Tyrkiet, hvor de er udsat for diskrimination fra deres muslimske naboer.

Juliana Taimoorazy, som leder Iraqi Christian Relief Council og er med i The Philos Project fortæller om de kristnes situation:
– De kan ikke være åbne om deres tro, for så vil deres muslimske naboer forfølge dem. Samtidig vil moskeerne nægte at hjælpe dem, hvis det kommer frem, at de er kristne.

Flygtningene håber at kunne rejse til USA eller et andet land, hvor de kan udleve deres tro uden frygt. Men USA har indtil videre ikke vist vilje til at hjælpe dem, siger Taimoorazy.

Kirkerne bør vågne op

Juliana Taimoorazy mener, at kirkerne må gøre noget i den humanitære krise.
– Nogle kirker har ydet storstilet hjælp, også med penge og forbøn. Men situationen er så overvældende, at vi har brug for at flere kirker vågner op, siger hun.
Hun opfordrer kirkerne til at holde store forbøns-arrangementer for flygtningene. Til det formål har hendes organisation lavet materialet “Rise Vigil”, som handler om de kristne i Mellemøsten.

– Hvis vi ikke taler til vore medborgere, vore medkristne i kirkerne, og hvis vi ikke beder enigt som del af Kristi legeme vil Mellemøsten snart være tømt for kristne, advarer hun.