Mit Amerika

Jørn Nielsen, Næstved

Når den vindende præsident-kandidat den 8. november har fået tørret det værste af den beskidte kampagnes snavs af sig, vil jeg personligt stadig glæde mig over, at det Amerika, jeg kender, stadig er intakt.

Det vil stadig være det USA, hvor vore børnebørns skole i en upåagtet provins vil værne om de kristne værdier, nationens grundlæggere byggede på. En af dem citerer jeg gerne: “Dette land bygger ikke på hverken religion eller kristendom, men på evangeliet om Jesus Kristus.” (Patrick Henry) Den udgave af USA findes endnu.

Den nye præsident vil stadig d. 20. januar sværge troskab ved at lægge sin hånd på Bibelen og ikke på “Das Kapital”, koranen eller et andet religiøst skrift. Det nationale motto vil stadig være: “In God we trust”, selvom det ofte overdøves af ateisterne og beslægtede ismer.

Dette Amerika kan nok stadig en minoritet af danskere stilfærdigt identificere sig med, men der er ingen grund til fejt at stikke halen mellem benene og være alt for tavs.