’UNESCO vil omskrive både Bibelen og historien’

Statsminister Banjamin Netanyahu har lagt denne ”rettede” tekst fra Det nye Testamente på Facebook:  ”’Jesus gik ind på tempelpladsen Al-Aqsa Moskeen/ Al Haram Al Sahrif og begyndte at jage alle dem, der købte og solgte i templet Al-Aqsa Moskeen/ Al Haram Al Sahrif ud og han væltede valutahandlernes borde og duesælgernes bænke.’ UNESCOs reviderede udgave af Bibelen.”
Statsminister Banjamin Netanyahu har lagt denne ”rettede” tekst fra Det nye Testamente på Facebook:
”’Jesus gik ind på tempelpladsen Al-Aqsa Moskeen/ Al Haram Al Sahrif og begyndte at jage alle dem, der købte og solgte i templet Al-Aqsa Moskeen/ Al Haram Al Sahrif ud og han væltede valutahandlernes borde og duesælgernes bænke.’
UNESCOs reviderede udgave af Bibelen.”

En resolution som siger, at Tempelpladsen ikke er jødisk, vækker vrede og undren i Israel. 

FN’s kulturorganisation UNESCO fordømmer de israelske sikkerhedsstyrkers tilstedeværelse på Tempelpladsen og omtaler konsekvent stedet med den muslimske betegnelse ”Al Haram Al Sahrif”.

UNESCO nye resolution om Tempelpladsen har vakt stor vrede i Israel. Bl.a. statsminister Benjamin Netanyahu har kommenteret den nye resolution.
– I fredags talte jeg med den nyudnævnte FN-generalsekretær Antonio Guterres. Jeg fortalte ham, at hele Israels befolkning er rasende over, at UNESCO i torsdags igen har besluttet at fornægte den over 3000 år gamle forbindelse mellem det jødiske folk og dets største helligsted i Jerusalem, Tempelbjerget.

Det var stedet, hvor Salomons Tempel stod, som det beskrives i Bibelens Kongebøger. Det var også her det andet tempel blev bygget af jøder, der var hjemvendt fra eksilet i Babylon omkring 500 år senere.

Denne type beslutninger ødelægger den historiske sandhed som jøder, kristne og det meste af menneskeheden kender som fakta.
Disse beslutninger gør heller ikke noget for at fremme fred. Tværtimod næres den palæstinensiske fantasi om landet Israel uden Israel. De lærer fejlagtigt palæstinensiske børn, at jøderne ikke har nogen historie eller rettigheder her og derfor er der ingen grund til at slutte fred med dem, skriver Netanyahu på Facebook.