45 kristne dræbt i det seneste af en række angreb i Nigeria

Forrige weekend blev 45 kristne dræbt i fem landsbyer i den overvejende kristne Middle Belt Kaduna State i Nigeria. Samtidig blev 120 huse, hvoraf otte var huskirker, brændt ned.

De fleste af ofrene var kvinder, børn og ældre, og angriberne menes at være fulani-hyrder. En af landsbyboerne har fortalt World Watch Monitor, at angrebet startede tidligt om aftenen den 13. november. ”De omringede landsbyen, før de begyndte at skyde på må og få og smide sprængstoffer mod vore huse. De var bevæbnede med geværer, knive, macheter og sprængstoffer. De slagtede kvinder, børn og gamle, der ikke kunne komme væk”, siger han.

Så sent som dagen før havde fulanier og lokale beboere i Kaura under overværelse af guvernøren lovet at leve i fred med hinanden. Regeringen har nu fordømt de ”barbariske” angreb og lover at fortsætte indsatsen for at skabe fred i det sydlige Kaduna.

Siden marts 2013 er mindst 180 blevet dræbt og 10.000 fordrevet fra 16 forskellige landsbyer pga fulani-angreb. De muslimske fulani-hyrder er nomader, som prøver at fordrive de kristne fra områder, hvor de finder græsning til deres kvæg.