Elin og Bente skal afløse på KFUMs Soldaterhjem i Irak

Veninderne Elin Høyer Hansen og Bente Larsen rejser til Irak den 13. november.
Veninderne Elin Høyer Hansen og Bente Larsen rejser til Irak den 13. november.

Elin Høyer Hansen og Bente Larsen rejser søndag den 13. november til Irak for at afløse på KFUMs Soldaterhjem i fem uger.

– Vi skal ikke bare ned for at lave kaffe og bage kager, og personligt glæder jeg mig til at opleve, hvordan de udsendte soldater bruger KFUMs Soldaterhjem, siger Elin Høyer Hansen, der gennem snart et år har været Veterankonsulent i KFUMs Soldatermission.

– Da jeg hørte, at KFUMs Soldaterhjem har omkring 150 besøgende hver dag, tænkte jeg: Hold da op, hvor skal vi lave meget kaffe og kage, supplerer Bente, der har fået orlov fra sit job som teamleder på et dagscenter for udviklingshæmmede i Ikast. ”Man kan altid samles om en kop kaffe, og duften er friskbrygget kaffe skal være med til at skabe en god stemning”.

Elin og Bente er enige om, at der skal være plads til sjove indslag. Men på KFUMs soldaterhjem skal der også hver aften være andagt for de danske, engelske og amerikanske soldater, der bruger soldaterhjemmet. Her synges aftensang, deles opmuntrende ord fra Bibelen og der bedes Fadervor eller Soldatens bøn.

– Jeg tror, at tid bliver en vigtig del af vores tilbud, og vi kan også tilbyde en snak om mere alvorlige emner, slutter Birthe, der sidder i menighedsrådet i Ikast Kirke.