Profeter skal være en hjælp for menighederne

Profeten Pernille Lilland taler.
Profeten Pernille Lilland taler.

Overraskende mange til konference om profeter og apostle.

Profeter og apostle er ikke en trussel imod præsterne, men en hjælp. Det ser vi i Ny Testamente, hvor profeter og apostle hjalp med at opbygge menighederne.

Det sagde den finske profet og bønne-apostel Paivi Heikkila, da hun i weekenden talte i Kolding. Her havde fire kvinder arrangeret en konference netop om det proftiske og apostolske, og konferencen samlede overraskende mange – kvinderne havde håbet på 40, men der kom 137 tilmeldte deltagere fra hele landet og endda et par stykker fra udlandet.

De fem tjenester sammen

Paivi Heikila – som tog initiativ til at der blev oprettet bønnegrupper i alle finske kommuner – mener, hendes kald nu er at bevidstgøre de kristne om de fem tjenestegaver: apostel, profet, hyrde, underviser, evangelist. Efter bogen ”Herren vil give jer byen”, som er oversat til dansk, har hun nu skrevet en bog om de fem tjenestegaver. Bogen er ikke oversat til dansk, men kan købes på hosianna.dk på engelsk for 150 kr. Budskabet er, at Gud i endetiden rejser profeter og apostle som en hjælp for menigheden – til at finde vej og tage nye initiativer.

– Det er vanskeligt at få spredt dette budskab, for præster ”beskytter” ofte deres menigheder. Det skal de også, men det er imod ulvene, ikke imod profeter og apostle, pointerede Paivi.

Ifølge Ny Testamente har Gud også givet kirken apostle og profeter, samt evangelister og lærere – og altså ikke blot præster, som skal stå alene med alle opgaver i en menighed. Men det er ikke nødvendigvis sådan, at alle tjenester er i brug i én menighed. Paivi henviste til Ny Testamente, hvor profeter og apostle virkede i forskellige menigheder. Det samme var tilfældet med evangelister, profeter og lærere.

Deltagerne byggede en kirke med hver deres byggesten.
Deltagerne byggede en kirke med hver deres byggesten.
Som en hånd

Meningen er, at de fem tjenester tilsammen skal være som en hånd, hvor fingrene alle sidder på den samme hånd, men hvor de hver har deres særlige opgave.

Bruno Knutzen, der tidligere har været leder af pinsevækkelsens højskole i Mariager, men siden har grundlagt sin egen menighed Impact Church i Roskilde, nævnte i sit indlæg et syn, hvor han havde set denne hånd af de fem tjenestegaver – men som en knyttet hånd, der slog hul i djævelens mure.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Så længe de forskellige tjenestegaver blot bliver til underholdning, gør de ikke meget gavn. Men når de finder sammen, kan de slå hul i djævelens mure, sagde Bruno Knutzen. Han har skrevet bogen ”Tilintetgør djævelens gerninger”.

Også profeten Pernille Lilland forsøgte i sit indlæg at gøre det profetiske jordnært og konkret, ligesom hun advarede imod forskellige faldgruber. Hun har selv skrevet to bøger om det profetiske. Den sidste er ”Kraft, Kærlighed, Sund fornuft.”

Mirjam Rasmussen, Randers, underviste også ud fra sin bog om de fem tjenestegaver. Hun har selv trukket det største læs med at organisere konferencen. Og Annette Holt Larsen, Næstved, afsluttede weekenden med at undervise profetisk om ”Guds bevægelse i fremtiden”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Programmet var meget pakket med solid og spændende undervisning fra fredag aften til søndag eftermiddag, men alle var enige om, at konferencen var en succes, som satte igang og opmuntrede til at bruge det kald, Gud havde givet, men også til at forberede sig og blive oplært i tjenesten.

Din tid er begrænset

– Vi er nødt til at gå op på forklarelsens bjerg og være sammen med Jesus for at modtage vejledning, sagde Paivi.
– Og vi er nødt til at tage vores opgave seriøst. Vi må prioritere. Der er få ting, vi kan nå i dette korte liv. Vores tid er begrænset. Der er ting,du kunne som ung, og ting du kan som ældre. Spild ikke tiden. Jesus sagde: Et er nødvendigt. Vi må lægge alt andet til side og søge ham. Uanset hvad Gud ønsker, uanset prisen, uanset hvad folk tænker, så tænk på, at du en dag skal stå foran Kristi domstol. Du vil møde Jesus. Han vil spørge dig: Hvad gjorde du med de talenter, jeg gav dig? Jeg håber, du kan svare: Herre, jeg har brugt mulighederne.