4.000 børn hører juleevangeliet på koncerter i Sønderborg og Aabenraa

Oliver fra Roots synger Herodes sang ”Jaloux” for 2.000 skoleelever onsdag og torsdag i Teatersalen i Sønderborg. Og børnene var begejstrede.
Oliver fra Roots synger Herodes sang ”Jaloux” for 2.000 skoleelever onsdag og torsdag i Teatersalen i Sønderborg. Og børnene var begejstrede.

Sønderborg Kommunes skolebørn hørte julens budskab gennem musicalen ”Håbet er tændt”. 

Onsdag og torsdag optrådte GospelRoots og GospelTeens fra Aabenraa for første gang for eleverne i Sønderborg Kommune ved deres fire skolekoncerter. Næsten 2.000 skolebørn og lærere havde meldt deres ankomst og Teatersalen svømmede over af julestemning og begejstring for julens budskab under korenes optræden.

”Vi har aldrig før haft så stor tilslutning til vore koncerter”, fortæller repræsentant for Sønderborg Kommune, Oliver Jon begejstret efter koncerternes afslutning.
Det har ellers ikke været så nemt at få en endelig koncertaftale mellem Roots/Teens og Sønderborg Kommune.

Aflyst sidste år

”Vi har snakket meget frem og tilbage, og Sønderborg har i første omgang været ret tilbageholdende med et tilsagn om samarbejde omkring koncerterne. Vi kommer jo trods alt med et kristent budskab, som ikke er til at tage fejl af, så det er vel ret forståeligt,” siger korleder og komponist Torben S. Callesen til Udfordringen.
Samarbejdet blev derfor aflyst sidste år, men i år lykkedes det så efter nogen snak frem og tilbage.
Sønderborg Kommune tog chancen, som jo så blev godt modtaget af elever og lærere.

Er det snart jul igen?

Koordinator for GospelFamily Frank Andersen fortæller: ”Efter koncerten kom en lille dreng hen til mig og spurgte, hvornår det var jul? Jeg forstod ikke helt spørgsmålet, og han spurgte så om, hvornår der var jul igen til næste år… for han ville så gerne se stykket igen.”
Korene optrådte med deres helt nye gospelmusical ”Håbet er blevet tændt”, der handler om en hårdt prøvet pige, som har mistet alt håb, men bliver hjulpet tilbage til glæden af to engle og korets sang og koreografi, som perspektiverer juleevangeliets fantastiske fortælling til nutidens udfordringer, som fx ensomhed, sorg og bekymring.
Aabenraa GospelFamily håber at komme længere rundt i landet med deres julemusicals, så endnu flere elever kan få lov til at høre Guds kærlighedserklæring til menneskeheden.

2.000 flere vil se den

Den 15. og 16. december skal næsten 2.000 elever i Sønderjyllandshallen opleve musicalen i Sønderjyllandshallen med Roots og Teens. Den 17. åbnes dørene for offentligheden.
Bodil/Henri.