Astronauten John Glenn med det kristne vidnesbyrd er død

Tidligere astronaut, testpilot og Demokratisk senator John Glenn er død i Ohio den 8. dec, 95 år gammel.

Glenn gjorde tjeneste som pilot i både 1. og 2. verdenskrig. Han var den første amerikaner, der fløj i kredsløb om jorden i 1962. Men hans livsstil lignede ikke den, man så hos andre astronauter, fx kørte han i en gammel bil, dyrkede motion og gik i kirke.

The Washington Post skriver, at han gav håb til alle i USA under den kolde krig, hvor frygten for Sovjetunionen var på sit højeste. Avisen tilføjer: ”Han drak ikke, røg ikke, bandede ikke og opførte sig altid disciplineret i løbet af sin NASA-karriere.”

John Glenn talte åbent om sin tro. I 1998 deltog han som 77-årig i Discovery-missionen. Han udtalte dengang ”Det er umuligt for mig at se op på skaberværket og ikke tro på Gud. Det styrker bare min tro”. Han fortalte også, at han bad hver dag, han tilbragte i rummet.

John Glenn efterlader sig hustruen gennem 73 år, Annie Glenn.