Abortklinik lukket efter bedekampagne

– Det er svar på bøn, at der ikke er behov for så mange aborter, siger Troy Newman.

En abortklinik i New Mexico måtte for nylig dreje nøglen rundt. Det er den tredje abortklinik, som er lukket i løbet af januar 2017.

Abortmodstanderne i LifeNews.com oplyser, at hele kæden af klinikker ved navn Whole Women’s Health i 2014 flyttede fra Texas over grænsen til New Mexico – for at omgå de strenge abortlove i Texas. Klinikkerne henviser mindreårige piger fra Texas til abort i New Mexico, hvor det kan ske uden forældrenes samtykke.
Da abortmodstandere fandt ud af, at endnu en klinik skulle åbne i New Mexico, startede de en intens bedekampagne.

Nåede ikke at åbne

Præsteparret Manny and Grace Lardizabal fra Albuquerque, New Mexico, ledede et bede-team ved grænsen nær klinikken. Men allerede da teamet ankom til klinikken på åbningsdagen, fik de at vide, at klinikken alligevel ikke ville åbne. En pro-life gruppe havde nemlig påpeget, at klinikken ikke var oprettet i overensstemmelse med lokalplanen.
– Det var økonomiske årsager, der drev Whole Women’s Health til New Mexico, og det er sikkert også økonomiske årsager, der driver dem ud igen, sagde Troy Newman fra Operation Rescue.
“Abort-tallet er gået ned, og grænseområdet er overfyldt med abortklinikker, efter at retsinstanserne tillod to El Paso abortklinikker at genåbne for nogle år siden.
Men der er simpelthen ikke behov for så mange aborter, og det i sig selv er et svar på bøn”, vurderer Troy Newman.