USA: Ny video afslører, at Planned Parenthood kun udfører aborter

En række videoer optaget med skjult kamera har afsløret udbredt salg af fosterdele fra Planned Parenthoods klinikker. En ny video sår tvivl om kædens påståede helsetjek af gravide.

– Nej, vi er ikke i stand til at fortælle dig, om den er rask eller hvad køn det er. Vores speciale er aborter. Du ved, det er det, vi bruger ultralyd-scanneren til – til at se, hvor langt øh… patienten er henne, siger en medarbejder fra Planned Parenthood i Famington N.M. til en undercover aktivist i den nye video.

En kvinde i klinikken i Albany, NY får følgende besked:
– Nej, Planned Parenthood tilbyder ikke lægetjek af gravide.
Afvisningen af kvinder, der beder om en ultralydsscanning er i modstrid med oplysninger på bl.a. Planned Parenthoods egne hjemmesider. De nye videoer er optaget af abortmodstandere fra Live Action. Organisationen oplyser, at kun fem ud af 97 klinikker i USA ville foretage en lægeundersøgelse af et ufødt barn. Alle de øvrige krævede, at kvinderne bestilte tid til en abort.
– I efteråret gik amerikanerne til stemmeurnerne og afviste Planned Parenthoods hjerteløse ekstremisme. Nu må Kongressen gøre det samme, fastslog Diane Black fra Tennessee. Hun kæmper for De fund Planned Parenthood Act of 2017, som helt vil afskaffe statsstøtten til abortgiganten.

Ifølge det republikanske kongresmedlem Ann Wagner fra Missouri er der nu et flertal i den amerikanske befolkning for at støtte klinikker, der ikke udfører aborter – samt et forbud mod aborter efter 20. uge.