Aktiv kvinde arrangerer kristent møde for flygtninge i Holstebro

Anna Maria Høy arrangerede mødet med den tidligere muslim, nu pastor, Besi Omishakin, der her tolkes af Morten Rasmussen fra Kristent Center.

Hvis bare én muslim bliver kristen, kan det får enorm betydning, siger Anna Maria Høy.

Det lykkedes lørdag den 25. februar kontanthjælps-modtager Anna Maria Høy at organisere et offentligt møde med en tidligere muslim, pastor Besi Omishakin i Holstebro.

Hun fik tilbudt en taler fra Holland for 4 uger siden af en herboende afrikaner, Theresa Komba, som selv arrangerede møder i Brande og Silkeborg sammen med Lone Nybye Nielsen.

Med hjælp fra Theresa og forskellige andre fik Anna Maria Høy stablet et offentligt møde på benene i en hal ved Nørrelandsskolen.
Hun fik lavet flyers på dansk, engelsk, arabisk og farsi og klarede at få tolket til dansk, arabisk, afghansk og farsi via hovedtelefoner, som hun lejede i en kirke.

Forud undersøgte hun, hvilket indvandrerarbejde, der i forvejen var i gang i de forskellige kirker, sådan at fx farsi-talende bagefter kunne sendes et sted hen, hvor der var andre at tale med.

Anna Maria havde også lejet en bus, så flygtningene kunne blive hentet.
– Når de har siddet og ventet i lang tid på deres sag, så bliver de noget deprimerede og har svært ved at komme afsted, fortæller Anna Maria, der har hjerte for flygtninge og indvandrere.

Der kom ca. 40 flygtninge, og mange af dem fik et virkeligt stærkt møde med Gud, fortæller Anna Maria. Der var både nogen, der blev frelst, helbredt og sat fri af angst og indre dæmoner.

I alt var der ca. 80-90 mennesker på mødet. Det var en meget sammensat gruppe.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Expressway to Heaven

Taleren var om søndagen med ude i flygtningecentret i Holstebro for at besøge flygtningene, og han vil følge op på de nye kristne via undervisning over Skype.
Taleren var pastor Besi Omishakin. Han voksede op som meget troende muslim, og hans far havde 14 koner!

Men Besi blev kristen og har nu bl.a. grundlagt kirken Expressway to Heaven (motorvej til himlen), der allerede har syv kirker i Holland, England og Kenya. Ifølge indbydelsen til mødet sker der også mirakler i forbindelse med hans tjeneste, fx at blinde er blevet seende, migræne er forsvundet og kræft helbredt.

Hjerte for flygtninge

Anna Maria Høy har tidligere organiseret en festdag for muslimske flygtninge i en kirke i Brande. Det fortalte vi også om i Udfordringen (31/2016) og interview i uge 21/2015.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Selv er hun på kontanthjælp efter ellers at have haft en spændende karriere i bl.a. London.
Efter et overfald i en smykkebutik i Herning, hvor hun var ansat, har hendes sag trukket i langdrag.

Men Anna Maria er ikke typen, der ligger på den lade side, så hun har gang i mange ting, mens hun venter på at skulle i jobprøvning. Hun vil gerne i praktik indenfor noget med at arrangere events, siger hun.

– Jeg føler, at Gud har lagt det hele til rette med dette event. Ganske vist var der en masse modstand og besvær, der skulle overvindes, men til gengæld var der også positive overraskelser.

Så jeg er dybt taknemlig for de mennesker, Gud har sendt på min vej. Al ære til Gud.


Artiklen fortsætter efter annoncen: