KD vil bryde loven ved at bede offentligt

Kommentar af landsformand
Stig Grenov, Kristendemokraterne.

Mængden af religionsfjendtlige politiske tiltag vokser. Senest med forslag om, at elever ikke må forsamles til bøn på uddannelsessteder. En logisk følge af en sådan lov vil være, at statslige institutioner – herunder Folketinget – pålægges samme krav.

Og i givet fald bliver Kristendemokraternes første politiske handling at overtræde loven, når vi igen er blevet repræsenteret på Borgen. Vi starter nemlig hvert eneste hovedbestyrelsesmøde med at dele et ord fra Bibelen, og derefter bede ”Fader Vor”. Det er påmindelse om, hvilke værdier vores parti arbejder for skal gennemsyre dansk lovgivning.

KD er et politisk parti, som ikke tvinger nogen til at deltage i bøn. Men som en jøde gav udtryk for, da jeg for nylig besøgte Københavns synagoge: ”Det er væsentligt at vide, at der er nogen over os selv, som vi står til ansvar over for”. Det påvirker alt lige fra vores familiepolitik, miljøsyn, retten til at tro og tænke frit og måden hvorpå vi ser den udsatte og svage. Og KD agter at fortsætte vores praksis, om vi så skal i retten for det.

Jeg bliver af og til spurgt om, hvorfor vi ikke giver op og lægger os sammen med andre politiske partier. En af mange grunde skal findes i det faktum, at netop disse partier har mere travlt med at beskytte sig mod islam end at kæmpe for det jødisk kristne menneskesyn. Det fører til social kontrol og begrænsning af frihedsrettighederne for samtlige religioner – undtagen ateismen og politiske trosretninger.