Ungdomskonsulent: ’Vi skal turde tale med teenagere om tvivl, alkohol og sex’

– Der er brug for samtaler med de unge om tro, alkohol, ensomhed og sex, mener konsulent Maria Legarth.

Luthersk Mission udgiver nyt materiale med oplæg til samtaler i teenklubberne.

– Vi udgiver dette materiale nu, fordi der længe har manglet et materiale til teenagere og teen-klubber, fortæller konsulent Maria Legarth.

Hun henviser til en undersøgelse på Indre Missions hjemmeside Adamogeva.dk.
– I forhold til oplæggene om sex er det ekstra relevant lige nu pga. Adam og Evas undersøgelse af unges erfaringer med porno, onani og seksuelle erfaringer, som viser, at de unge har brug for voksne, der taler med de unge om netop de emner, tilføjer Maria Legarth.

28 samtaleoplæg

Den 15. marts udgav Luthersk Missions Børn og Unge (LMBU) det nye materiale ”Talksheets – 28 samtaleoplæg til teenagere” til brug i teenklubberne.

Maria Legarth er en af hovedkræfterne bag udgivelsen. Hun har i samarbejde med Torben Schmidt, der er ungdomspræst i Aalborg Frimenighed, udarbejdet det nye materiale, der berører en række svære emner som tro, etik, tvivl, alkohol, sex, ensomhed, bøn m.m.

Oplægget er redigeret og gennemarbejdet fra et amerikansk materiale, som udkom i en oversat udgave i 1990’erne.

Hvad mener de unge – og hvad siger Bibelen?

”Vi har valgt at tage mange forskellige temaer op, der både vedrører tro, etik og liv, fx tvivl, alkohol, ensomhed, bøn osv. Vores håb er, at det kan være en hjælp i teenklubberne til at få sat tanker i gang hos teenagerne om, hvad de selv mener, og hvad Bibelen siger om emnet,” siger Maria Legarth.

Det nye materiale består af 28 ”Talksheets”, der hver er et to-siders oplæg til samtale med teenagerne, samt en ledervejledning med idéer til introduktion af emner, til selve samtalen og til opfølgning bagefter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De enkelte talksheets ligger også elektronisk på materialets hjemmeside med links til små YouTube-film, der kan hjælpe samtalerne på gled.