Mike Pence og hans hustru lever efter ’Billy Graham-regler’

USAs vicepræsident, Mike Pence, går ikke på kompromis med sine principper, når det gælder ægtefællen Karen.

”Hvis der bliver serveret alkohol, og folk slår sig løs, vil jeg have den kønneste brunette i rummet lige ved siden af mig.”

Det sagde Mike Pence med reference til hustruen Karen i 2002. Nu citeres udtalelsen i en artikel om parret i Washington Post, og det har fået masser af kritiske kommentarer på de sociale medier. Mange fatter ikke, at det er nødvendigt med regler, der skal sikre troskab overfor ens ægtefælle. Andre taler om ”Billy Graham-regler”.

Ligesom den store evangelist har Mike Pence det princip, at han aldrig spiser alene sammen med en anden kvinde end hustruen.
Mange gør nar af Pences indstilling. Men andre, inklusive politiske modstandere, roser hans fasthed og peger på, at de mange skilsmisser i forbindelse med utroskab burde mane til eftertanke.

”Pences smarte taktik for af undgå den type ægteskabelige fejltrin, som kunne ødelægge ham, hans hustru, deres familie og folk omkring dem, fortjener både at blive rost og fejret. Vi skulle hellere have mere fokus på troskab, og hvordan vi sikrer et godt ægteskab. Det er meget vigtigt for mænd og kvinder at have et godt ægteskab, det er også bedst for børnene, skriver chefredaktør Mollie Hemingway fra The Federalist.