Katolsk fond giver to jordemødre 100.000 til sagsomkostninger

De svenske jordemødre Ellinor Grimmark og Linda Steen har begge tabt retssager mod arbejdsgivere i Jönköping og Södermanland, som nægter at ansætte abortmodstandere. Nu støtter en katolsk fond de to kvinder, som begge har fået millionregninger i sagsomkostninger.

– De to og deres familier skal betale henholdsvis 1,5 og 1,2 millioner, hvilket er enorme summer for en almindelig familie, siger talskvinde for Respekt, Helena D´Arcy, til Dagen.se.
Hun beklager den høje pris, som de to jordemødre har skullet betale i kampen for samvittighedsfrihed. De har ikke bare fået voldsom kritik i medierne, men er også blevet hængt ud af deres faglige organisationer, arbejdsgivere og endda af sundhedsministeren.
Organisationen Respekt står bag Livets Fond, som nu støtter en indsamling, der er startet af advokater fra ”Människorättsjuristerna”.